FOTO VIDEO Xiaomi Redmi 9 – telefonul cu un preț foarte bun pe care l-aș recomanda celor care nu au buget pentru un smartphone de top

Xiaomi Redmi 9. FOTO Adrian Boioglu
Xiaomi Redmi 9. FOTO Adrian Boioglu

Mă cunoști: sunt utilizator de iPhone din 2007, dar vine un moment când te întreabă o rudă ce smarphone să-și cumpere. Și dacă persoana respectivă nu are buget de iPhone, dar vrea să aibă tot ce poate oferi un smartphone din 2020, atunci ce îi recomanzi?

Răspunsul meu a fost unul simplu: raportul calitate preț pentru un Xiaomi Redmi 9 este foarte bun, așa că îl pot recomanda cuiva care are nevoie de un telefon cu o baterie excelentă și un ecran suficient de mare. De această dată am decis să nu fac un unboxing, ci să folosesc telefonul vreme de câteva zile în Delta Dunării pentru o nouă ediție “Vlog de Jurnalist cu Adrian Boioglu”. Am vizitat cetatea Enisala și Lebăda Luxury Resort & Spa și am filmat totul cu un Xiaomi Redmi 9.

De menționat că video nu este 4K, ci Full HD

În momentul publicării acestui review pe boio.ro, un Xiaomi Redmi 9 de 64GB costă 670 lei.

Un lucru care mi-a plăcut la Xiaomi este faptul că ei includ o husă decentă de silicon în pachet. Ba chiar, la noul model, această husă are și o “buză” care protejează puțin ecranul și un flap care acoperă mufa USB-C. În acest fel protejezi mai bine telefonul. Husa nu face telefonul waterproof pentru că orificiile de la difuzor, microfon și mufa jack sunt descoperite.

Apropo, nici nu știam că mai există telefoane cu mufă jack în 2020, dar Xiaomi a păstrat-o pentru acest device.

Dar ce mi-a plăcut cel mai mult a fost autonomia. Atunci când îl scoți din priză, îți spune că te ține 43 ore și 30 minute. Și se ține de cuvânt. Da, știu că la o utilizare intensivă grafic bateria se duce mai repede, dar eu nu stau pe jocuri, așa că îmi e de ajuns. Bateria are 5020 mAh.

Există și ceva puncte negative. Sistemul de operare MIUI 11 e tradus ciudat în limba română. Eu folosesc telefonul în engleză, dar persoana de care spuneam că nu are buget, are nevoie de un device care să meargă bine în limba română. Ecranul mai mare vine și cu dezavantajul că nu îl poți folosi bine cu o mână. Degetul meu mare nu urcă mai sus de jumătatea ecranul sau al treilea rând de iconițe.

Sunetul – pe muzică – este ușor metalic și fără bass. Un alt amănunt ciudat este faptul că senzorul de amprentă este așezat imediat sub camera de pe spate. Din cauza asta am tendința să murdăresc des camera.

În săptămâna în care l-am testat mi s-a întâmplat de 2-3 ori să se blocheze ecranul sau să nu apară anumite elemente pe display (widget-ul de Google Search era înlocuit de un dreptunghi gri). Sunt convins că acestea sunt probleme care se pot rezolva cu un update de MIUI.

Concluzia boio.ro

Pro: Preț bun, baterie de cursă lungă.

Contra: nimic notabil pentru un telefon la prețul acesta.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*