Vin sărbătorile și nu ai idee ce să faci cadou unui adolescent sau unui pasionat de mișcare și de gadget-uri? Xiaomi Mi Smart Band 5 este cel mai bun răspuns! Are limitări (și vom discuta despre toate acestea), dar vine cu un preț imbatabil și o serie de calități pe măsură.
Am testat Xiaomi Mi Smart Band 5 la începutul acestei toamne și am rămas impresionat de calitățile device-ului. Știam deja ce face un Xiaomi Smart Band pentru că fata mea a primit cadou varianta 1 în urmă cu 2 ani. M-am jucat atunci cu v1 și am rămas plăcut impresionat. Doar că acel device era chiar un v1 – o primă încercare a Xiaomi de a intra pe piața smart band-urilor. Am văzut un v4 la cineva și mi-a plăcut. Chiar am fost tentat să-l cumpăr pentru soție, dar știam că apare versiunea 5 și am zis să mai aștept.
Atunci când Xiaomi România mi-a propus să testez acest ceas am acceptat fără să stau pe gânduri.
Mi Smart Band 5 – Formă, senzație și scop
Prima senzație, atunci când l-am pus la mână a fost că este foarte ușor. Uiți că îl porți. Prima reacție a celor din jur: “ăla e ceas de fete?”. Nu! E un smart band. Combinația perfectă între o brățară și un ceas cu funcții de fitness.
Așa cum am menționat și în video eu nu sunt obișnuit să port ceasuri, brățări și niciun alt fel de accesorii la gât, pe degete sau pe mâini. Și faptul că l-am purtat pe acesta și uitam să-l dau jos de la mână mi-a plăcut. Iar când ai un device a cărui baterie ține foarte mult – chiar și peste 10 zile, chiar că uiți să-l dai jos de la mână.
Mi Smart Band 5 este suficient de subțire pentru a trece neobservat, dar are un ecran generos pentru notificări și funcția principală – aceea de afișare a orei.
Eu sunt discromat și nici cu dioptriile nu stau ca la 18 ani, așa că am găsit cu greu o față sau două de ceas care să-mi arate ceasul mare și care să contrasteze cu fundalul display-ului suficient de bine în orice tip de lumină. Cea din video de mai sus este cea mai utilă pentru un discromat. Aici Xiaomi mai are de lucru.
Dacă ne gândim la scopul acestui device, primul lui rol este acela de a arăta ora și apoi de a servi ca un mod de a… te face să uiți telefonul în buzunar. Da, faptul că vedeam notificările de mesaje mi-a dat mai multă senzație de libertate. Nu mai eram nevoit să caut telefonul în borsetă, să merg după el dacă îl uitam în birou sau să mă ridic de la masă în timpul cinei.
Xiaomi a reușit să aducă MagSafe-ul de la Apple la ceasuri. Încărcătorul acestui device este unul magnetic. Nu e nevoie să mai scoți ceasul din curea – și, în acest fel, nici nu mai riști să o lărgești sau să o rupi repede – ci îl încarci în orice moment cu un conector care se lipește magnetic de spatele lui și îl încarcă prin doi pini. Sunt curios dacă, în timp, acei pini au de suferit de la transpirație sau apă.
Unul dintre beneficiile majore pe care le vezi imediat sunt acele “bătăi la cap” pe care ți le dă Mi Smart Band 5 periodic pentru a te ridica de la birou și a te pune în mișcare. Eu chiar le urmez pentru că – atunci când stai 15 ore la calculator în fiecare zi – simt nevoia să fac mișcare cât mai mult.
Aplicația dezvoltată de Xiaomi nu e făcută special pentru ceas. Pentru a-l configura, trebuie să descarci aplicația “Mi Fit” din AppStore sau Google Play. Nu vei vedea ceasul pe primul ecran. Trebuie să intri în Profile – My devices și acolo adaugi ceasul. Abia apoi îl configurezi.
Ce îmi place la Mi Smart Band 5
Cred că este cadoul ideal pentru cineva care vrea să facă mișcare și să se bucure de o conexiune mai strânsă cu telefonul, dar să nu plătească o avere. Prețul actual pleacă de la 140 lei și merge până spre 200 lei, în funcție de magazinul de unde îl cumperi.
>>> Vezi aici prețul – la zi – pentru Mi Smart Band 5.
Bateria care ține chiar și 2 săptămâni (în funcție de utilizare și de câte notificări primești) este un alt mare plus.
Ce nu îmi place la Mi Smart Band 5
Un mare minus – pentru mine – este faptul că nu poți să mărești sau să schimbi fontul în care sunt scrise mesajele și notificările. Dacă eram afară și nu purtam ochelarii, nu vedeam aproape nimic din acele texte.
Alte mici probleme sunt legate de faptul că meniul nu este tradus în Română. Da, eu mă descurcam și cu engleza, dar dacă vrei să-l faci cadou unui părinte sau bunic, atunci nu îl ajută foarte mult.
Mi Smart Band 5 – Concluzia boio.ro
Dacă ai un telefon cu Android, dar și un iPhone și nu ai cum să dai greș cu acest dispozitiv la preț redus. Raportul calitate / preț îl recomandă ca fiind un entry-level smart band pe care îl poți purta sau face cadou și nu te vei face de râs. După ce am făcut acest review am și cumpărat și apoi făcut cadou două astfel de ceasuri inteligente.
Vrei ceva mai mult ca utilizator de iPhone? Atunci un Apple Watch este varianta ideala, dar și de 10 – 15 ori mai scumpă.
Xiaomi Redmi Note 9 Pro – Jack audio în 2020!
Odată cu Mi Smart Band 5, cei de la Xiaomi România mi-au trimis să testez și un Redmi Note 9 Pro. La vreme respectivă, telefonul era printre cele mai noi din gama lor și unul care se vinde cu mai puțin de 1000 lei.
>> Vezi aici prețul, la zi – pentru Xiaomi Redmi Note 9 Pro.
Am scris deja despre Xiaomi Redmi 9, și acesta este un upgrade binevenit. Primul lucru care îți atrage atenția la acest telefon este faptul că încă mai are o mufă pentru căști – audio jack.
Nu am avut foarte mult timp la dispoziție să mă joc cu el, dar m-a atras faptul că cele 4 camere lucrează foarte bine. De la fotografiile Ultra-Wide la cele de noapte, totul îți dă senzația de premium. E un fel de premium accesibil dacă ne aducem aminte de preț.
Ecranul FHD+, senzorul de amprentă lateral – asemănător cu cel de la noul iPad Air, dar și bateria care ține mult sunt tot atâtea puncte pozitive pentru Redmi Note 9 Pro.
Device-ul vine cu o mufă USB-C și un încărcător de 27W, ceea ce te face să ai bateria gata de drum mult mai rapid.
Îmi place și faptul că Xiaomi nu a uitat de un obicei bun: acela de a pune în cutie o husă gratuită de silicon. Nu este neapărat cea mai bună husă posibilă, dar poți să dai pe ea 35 – 40 lei într-un magazin online. Cu cea din pachet nu te mai gândești la cheltuieli extra și ai și telefonul protejat. Telefonul are loc în “tăviță” de 2 SIM-uri și un card microSD. Sistemul de operare mai are încă mici bug-uri la traducere, dar asta poate să fie reglat cu un update viitor.
Xiaomi Redmi Note 9 Pro – Concluzia boio.ro
Xiaomi face telefoane bune la prețuri foarte accesibile. Aș recomanda acest telefon cuiva care are nevoie de un înlocuitor pentru Androidul luat în 2016 – 2017. Prețul actual merge de la 850 la 999 lei și ce poate fi mai bun decât un telefon de genul acesta ‘împerecheat” cu Mi Smart Band 5 de mai sus?
Be the first to comment