Daca tot vorbeam despre jucariile noi din Windows 8, iata ca Microsoft a gasit solutia pentru Blue Screen of Death – l-a facut negru in loc de albastru si a schimbat mesajul criptic cu unul la fel de nefolositor.
Uite asa imi spun cit de inspirat am fost in urma cu doi ani si ceva sa trec la Mac OS X.
via
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Un cod de eroare (util, btw) ți se pare criptic.
O astfel de eroare (care nu spune absolut nimic!) este absolut ok. Nu?
@Ionut Staicu: stii ce e interesant? Folosesc un Mac din octombrie 2008. Nu am primit NICIODATA Kernel Panic. Nu cred ca vrei sa-ti spun cite Blue Screen Of Death am primit numai luna asta pe computerele de la munca sau am vazut pe PC-urile colegilor.
Iar Mac OS X stocheaza automat un log dupa Kernel Panic. Cine vrea neaparat sa-l vada il gaseste aici: ~/Library/Logs/DiagnosticReports
Total de acord cu Ionut ! Insa si eu sunt utilizator de Mac de 2 ani de zile si sincer mesajul acesta nu l-am primit deloc plus faptul ca nu mi s-a blocat astfel incat sa ii dau restart ! Insa cand am fost pe Windows , imaginea aceea albastra cu acel mesaj “drag” imi era erau familiare !!
Păi tocmai asta e interesant, că nici eu n-am mai văzut un bsod de când am început să nu mă zgârcesc la componente.
Cum osx ține logul acolo, la fel și windows ține prin c:\windows\logs or smth.
Din pacate nu am avut ocazia sa ma joc pe sisteme de operare mac dar pot sa zic despre win ( xp, 7) ca daca e administrat bine nu da bluescreenuri deloc. Am calculatoare in domeniul de la serv ( diverse config …hp nc6220 dell 620,630, lenovo t410 x201 ) care nu au vazut bluescreanuri in ani buni de folosire.
Pot sa incep si eu sa imi laud linux-ul?
Asa Vali !!!! Spune-le tu. Cea mai simpla solutie este eliminarea completa a interfetei. Nu ai interfata, nu ai erori.
“Linux is user friendly, it’s just picky about its friends”
daca stii cat de cat sa folosesti un sistem de operare si cum a spus si calin nu te zgarcesti la componente nu o sa ai ever bluescreenuri. Eu nu consider ca ma pricep foarte mult insa de aproximativ 2 ani de cand am facut un upgrade major la pc nu am primit absolut nici un bluescreen, cu toate ca 95% din programele instalate sunt piratate.
Mi-am luat un laptop care a venit cu Windows 7 preinstalat. In 4 luni a mers perfect si nu am avut nici un blue screen. Si vreau sa spun ca in domeniul de gaming are performante MUUULT mai bune decat un macbook pro care costa de 4 ori mai mult (testat, nu este nici o exagerare in tot ce am spus). :)
Ps. Mi-am adus aminte…am avut odata blue screen cand am vrut sa instalez snow leopard cu o masina virtuala.
Cat despre poza. In sfarsit au facut si ei bluescreenul sa arate mai modern.
Confirm la Windows, dacă ai grija de componente nu ai sa vezi bsod niciodată. Imagineaza-ți MacOSX ruland pe o configuratie de doi lei, nesupravegheata, sa vedem după aia păreri…
Din cate vad eu pe ultima linie scrie, Collecting information about the problem … deci sigur o sa fie mai multe informatii disponibile dupa ce re-pornesti PC-ul.
Folosesc Windows 7 de vreo 1 an si jumatate, nu-mi aduc aminte sa fi vazut vreun BSOD. Si folosesc programele destul de complexe VirtualBox, Photoshop si altele mai tot timpul.
@Vali: nu. dar sunt curios daca pe Linux exista asa ceva si in ce conditii apare.
@mnea: nimic mai gresit. Eu stiu sa folosesc Windows XP pe unul dintre computerele de la munca. A dat de citeva ori BSOD doar pentru ca a vrut, nu pentru ca as fi facut eu ceva gresit.
@Cristian: mi se parea mai util sa salveze absolut tot ceea ce aveai deschis in cele 12 secunde cit colecteaza informatii. Asta e marea problema cu BSOD – nu se salveaza nimic.
@adrian boioglu: Singura data cand am vazut ceva gen “BSOD” in Linux a fost pe un server de BGP (Border Gateway Protocol pt necunoscatori- vezi wikipedia) care era atacat masiv din internet. Practic, nefacand fata atacurilor, sistemul a ales sa freeze-uiasca punctele vulnerabile/de importanta critica (LAN-uri, servere…) recomandand reboot. Erorile de genul nu sunt standard. De obicei difera de la distribuite la distributie, interfata…etc.
Folosesc atat OS X cat si Windows, fiecare cu avantajele sau dezavantajele lui, despre Windows 7 pot spune ca e un OS chiar foarte bun si stabil si ca toate os-urile windows trebuie sa suporte infinite configuratii si implicit drivere (multe naspa), asta e un lucru pe care multi nu vor sa-l accepte sau sa inteleaga…
Deci în concluzie, unii au avut probleme cu Windows, cu MacOX nimeni. Just.
Salut Adrian,
Si Windows-ul salveaza log-uri, chiar si dupa BSOD.Se regasesc sub numele de memory dump(s).Am folosit si Mac, si intradevar, nu am primit kernel panic.Totusi, un calculator pus la punct, cu update-uri la zi la system si drivere, ar trebui sa-ti dea foarte rar daca nu deloc aceste BSOD.Totusi, absenta lor pe sistemele de la Apple se datoreaza numarului relativ mic de componente hardware suportate.
Keep up the good work
@ Vasi Adevarul este ca si nr de utilizatori se poate compara. Not!
Eu pe windows 7 primesc bluescreen de fiecare data cand pornesc calculatorul dimineata.. dupa ce a stat inchis peste noapte.. in rest nu am treaba :)