Daca tot vorbeam despre jucariile noi din Windows 8, iata ca Microsoft a gasit solutia pentru Blue Screen of Death – l-a facut negru in loc de albastru si a schimbat mesajul criptic cu unul la fel de nefolositor.
Uite asa imi spun cit de inspirat am fost in urma cu doi ani si ceva sa trec la Mac OS X.
via
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
pai in primul rand toti avem impresia ca ne pricepem sa ne facem propriul calculator, dar de fapt nu cred ca stie nimeni. Nu toate componentele sunt compatibile intre ele de la sursa si pana la acele placi de rami.. iar cum la ora actuala exista sute de placi de baza, video, audio exista o probabilitate destul de mare ca ceva sa nu fie compatibil.. si nu neaprat sa nu mearga. Erori de genul, care apar atunci cand pc ul este fortat. Daca ai un pc proiectat de cineva care chiar se pricepe, cu windows (xp/7 – ca se pare ca sunt cele mai bune) original si lucrezi cu programe sau jocuri originale nu cred ca o sa ai bluescreen in veci. Eu spre exemplu am instalat acelasi windows pe 2 laptopuri, un toshiba si un packard bell, si de la inceput toshiba a fost plin de erori in timp ce packardbell-ul nu mi-a dat nici macar o eroare timp de 5-6 luni.
Am win7 de 1an cel putin si nu am luat niciodata BSOD…dar win7 pe care il am nu e piratat si am bagat ceva bani in componente.
@adrian boioglu: Sa stii sa folosesti un windows si sa stii sa-l administrezi sunt doua aspecte total diferite. BSoD nu-l primesti niciodata uitandu-te la stelele de pe cer, tot timpul exista un motiv, o greseala, o aplicatie ce fie nu functioneaza corect, fie nu este configurata corect. Atat timp cat totul este configurat corect (hardware + software) nu exista motiv pentru care sa primesti BSoD. Multi primesc aceasta eroare atunci cand isi baga nasul unde nu trebuie, fac tweakuri ce cred ca le vor transforma configuratia banala in rachete. Probabil asta e si motivul pentru care nu vezi prea des Kernel Panic pe Mac OS X, faptul ca majoritatea tweakurilor ce sunt posibile pe el sunt de natura estetica. E normal sa nu-l strici, daca nu-i poti deschide capota.
@Ovidiu Ionita: asa este BSOD nu-l primesti niciodata fara un motiv. numai ca exista foarte multe cazuri in care un motivul este constructia sistemului de operare.
Cit despre Mac OS X, presupun ca ai spus povestea cu “capota” de dragul de a spune ceva, nu? In OS X chiar ai acces la absolut orice. Il confunzi probabil cu iOS.
@adrian boioglu: “…motivul este constructia sistemului de operare.” Pe ce te bazezi cand spui asta?
@Duxx: ma bazez pe experienta personala, dar si pe informatiile furnizate de Wikipedia aici:
Știi că tot ce a apărut după XP (inclusv) este NT, da?
Oi avea tu experiență cu merele, dar permite-mi să mă îndoiesc de skill-urile tale când vine vorba de produse non Apple.
Cum faci să afișezi fișierele ascunse (gen .htaccess) ?
@Ionut Staicu: da, stiu. care e relevanta?
In Mac OS X pentru a afisa documentele ascuse sau cele care sunt de tipul .xyz eu folosesc un dashboard widget – “Hidden Files”. Nici in Windows nu e o chestie evidenta pentru cei care nu stiu sa umble unde trebuie.
Relevanța este fix aceeași ca în cazul în care spui că OSX nu rulează decât pe procesoare Motorola. :)
În windows e așa. În tools->folder options (la o adică e o chetie de foldere, nu?).
În osx deschizi terminal și începi să butonezi:
@adrian boioglu: Driverii nu sunt “scrisi” de Microsoft in majoritatea cazurilor.
@Ionut Staicu: nimic mai gresit. Povestea cu .htaccess este asa doar pt ca Sistemul de operare isi ascunde fisierele care au un punct in fata numelui. pentru asta exista utilitare care te ajuta sa rezolvi problema cu o simpla apasare de buton. In plus, 99,99% dintre useri nu vor avea niciodata treaba cu un .htaccess, iar cei care au nevoie sa lucreze cu asa ceva stiu deja cum sa vada un document ascuns.
Ok, fie. :)
@adrian boioglu
@ionut staicu
Vad ca sunteti foarte in tema cu dedesubturile celor doua sisteme de operare.
Hai sa va spun cum vad eu lucrurile.
In general cei care apara Windows-ul ii cunosc matzele si stiu sa-l faca sa functioneze corect, dar pierd din vedere urmatorul fapt : userul de rand, care reprezinta un procent semnificativ din target-ul windows-ului nu cunoaste si nici nu vrea sa cunoasca matzele unui sistem de operare. Userul de rand nu e programator, nici geek si cred ca asteapta de la un sistem de operare sa il pornesti si sa functioneze de fiecare data, fara interventii.
Mac OSX face asta, Windows (oricare) nu.
Cred ca despre asta e vorba aici.