Wilo România, producător de top în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare înalt tehnologizate, anunță, în premieră, că Fundația Wilo și Grupul Wilo vor susține financiar și tehnologic proiectul ImpactSites al Africa GreenTec.
Electricitatea joacă un rol fundamental în dezvoltarea Africii Subsahariene, facilitând tratarea apei și accesul la surse de apă potabilă, precum și asigurând condiții mai bune de viață, într-o regiune cu economie emergentă și creștere demografică accelerată. Pentru a face față cererii de energie electrică într-un mod eficient și care să ia în considerare preocupările legate de schimbările climatice, Africa GreenTec vine cu o abordare holistică. Proiectul ImpactSites este orientat către îmbunătățirea productivității energetice prin utilizarea energiei solare.
Sustenabilitate prin fapte: Proiect pilot în Senegal
„Suntem o companie preocupată de schimbările climate, cu rezultate deosebite, recunoscute internațional, și suntem mândri să fim unul dintre cei 50 de lideri mondiali ai protecției mediului selectați de Națiunile Unite. Tocmai de aceea, ne-am alăturat cu entuziasm proiectului propus de Africa GreenTec. Suntem dedicați sustenabilității globale și credem că împreună putem implementa inițiative cu impact pentru toată Planeta, iar proiectul din Senegal reflectă angajamentul nostru față de un viitor mai verde”, a evidențiat Oliver Hermes, Președinte și CEO al Wilo Group.
Donație Wilo Group pentru rezultate de impact
Dincolo de expertiza tehnică pe care specialiștii Wilo o vor acorda inițiativei, Wilo Group contribuie și cu 30,000 de euro la costurile de materializare ale proiectului.
„Răspundem provocărilor unei lumi aflate în continuă schimbare într-un mod multi-stratificat, atât prin inovații de produs care schimbă jocul pe piață prin accentul pus pe eficiență energetică și sustenabilitate, cât și prin implicare practică în proiecte. Un lucru este cert: împreună suntem o forță care schimbă vieți”, a punctat și Georg Weber, CTO al Wilo.
Implicarea Wilo Group în astfel de proiecte se aliniază obiectivelor propuse prin Strategia Wilo 2025, unul dintre ele fiind facilitarea accesului mai bun și de durată la apă curată pentru 100 de milioane de oameni. Proiectul cu Africa GreenTec este un exemplu de bune practici de colaborare interinstituțională și interoganizațională, fiind susținut de Wilo Group alături de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ), guvernul senegalez și comunitatea N’Diob din Senegal, beneficiind și de sprijin științific de la Universitatea Tehnică din München.
N’diob: comunitate senegaleză cu o viziune verde
Comunitatea N’diob este punctul central al proiectului pilot, care vizează realizarea viitoare a așa-numitelor ImpactSites în Senegal. N’diob vrea să devină o comunitate agricolă ecologică autosuficientă, independentă de importuri. De aceea, electricitatea și tehnologiile moderne sunt cruciale pentru asigurarea accesului la apă potabilă curată. Soluția cea mai practică fiind utilizarea surselor de energie regenerabilă.
Fundația Wilo schimbă vieți
Implementarea acestui proiect ambițios este susținută și de Fundația Wilo, care se alătură Grupului Wilo și donează suma de 150.000 de euro. Fidelă motto-ului său „Empowering young people” (nr. Împreună pentru dezvoltarea tinerilor), fundația are încredere că acest proiect va avea un impact imediat, vizibil, asupra comunității, îmbunătățind situația educațională și de trai a tinerilor din regiune. Proiectul derulat cu AfricaTec demonstrează cu succes cum metodele inteligente de aprovizionare cu apă sunt un element cheie în procesele de sustenabilitate, educație și dezvoltare economică a oricărei zone.
Despre Wilo România
Wilo România face parte din grupul Wilo SE-producător premium în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalațiile de încălzire, climatizare și răcire, alimentării cu apă și evacuării apei uzate. Produsele Wilo sunt înalt tehnologizate, prezintă ușurință în utilizare și eficientă energetică, standarde confirmate și de apartenența la organizațiile REHVA și AHCA (Agency for Health Care Administration).
Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru și alamă de către Louis Opländer, compania are astăzi aproximativ 8,000 de angajaţi, în reprezentanţe din mai mult de 60 de ţări. În România, Wilo este prezentă din anul 1998. În 2020, după 18 luni de la demararea proiectului de construcție, Wilo a inaugurat noul sediu al companiei în România, cu birouri moderne, construite pe o suprafață de 1,800 mp și spații pentru servicii de depozitare, asamblare și reparații, extinse pe 2,700 mp. Hub-ul din Șoseaua Odăi 24 din Otopeni este dotat cu linii de asamblare pentru grupuri de pompare apă rece, pentru stingere incendiu în conformitate cu normativul de siguranță la foc a construcțiilor cu indicativul P118, hidrofoare și pompe submersibile. Toate sunt produse conform directivelor Europene aflate în vigoare. Noul sediu din România va funcționa ca Hub Regional, de unde operațiunile companiei vor fi gestionate pentru 10 țări din Europa de Est.
Be the first to comment