Vodafone FAIL: Data Roaming – sau cum sa platesti in plus

Actul 1: activarea si setarile cerute de Vodafone

De cum am intrat in tara, am sunat la Vodafone Romania si am ales sa-mi activez un serviciu de date. Angajatul (al carui nume imi scapa, din pacate) imi zice sa merg in iPhone la General – Network si sa dau Enable la 3G, Cellular Data si Data Roaming.

iPhone iti spune clar: daca activezi Data Roaming esti taxat suplimentar cind pleci din tara. Mai mult decit atit, daca stai la granita cu Moldova sau Ungaria te poti trezi cu trafic de date suplimentar.

Il intreb pe individ de ce am nevoie de “Data Roaming” si imi spune ca fara asta “Nu merge sericiul de date”. Zau asa?

Actul 2: Nu se poate dezactiva Data Roaming

Dupa 2 zile aveam deja costuri suplimentare. Sun la Vodafone si mi se spune ca nu e normal, dar ca minutele gratuite si Data mi se taxeaza normal. Duduia imi spune ca imi trimite o factura detaliata si ca la final de luna, daca sunt probleme sa revin cu un telefon.

Dupa amiaza primesc un mesaj suspect. Printre altele aflu ca “optiunea Roaming Date Limita 50-500 a fost activata”. Wait, WHAT? De cind am cerut eu asta???

Sun la Vodafone si dau de Iuliana Micu. Nu o cunosc, dar imi zice ca opotiunea care tocmai a fost activata NU poate fi dezactivata.

Cum asa? Angajata Vodafone Romania sustine ca ei nu pot sa dezactiveze din centrala Data Roaming si ca trebuie sa am eu grija ca butonul de “Data Roaming” pe care individul de mai sus mi-a zis ca “Trebuie” sa-l pun pe ON, este OFF atunci cind plec din tara. Si ce ne facem cu zonele de granita unde reteaua Vodafone nu e destul de puternica, de exemplu?

Eu unul incep sa ma distrez cu Vodafone Romania si cum de astazi ei vand iPhone 4, parca vad ca o sa aiba o gramada de clienti nemultumiti.

Cred ca o sa incep sa fac serial cu Vodafone FAIL. Nu de alta, dar e al doilea post in 3 ore.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

  1. Da! Azi a fost È™i pentru mine o zi de rahat din cauza Vodafone. Nu pot să-mi “esplic” de ce credeam/speram să mă surprindă cu o ofertă bună la iPhone. Ce iluzii mi-am făcut È™i care a fost în final crunta realitate am scris pe blog. Ce nu înÈ›eleg este însă de ce sunt aÈ™a zgârciÈ›i cu trficul de DATE. Parcă furnizează biÈ›i de aur frate. Nu ar da nimic de la ei, nu mai vorbesc de trafic nelimitat (cum oferă Orange – evident numai la iPhone). Chiar or ieÈ™i aÈ™a mulÈ›i bani din cîțiva megi amărîți?!? Chiar nu există altă modalitate de a limita potenÈ›ialul trafic suplimentar de care subînÈ›eleg că sunt aÈ™a de speriaÈ›i să nu le supraîncarce releele?!? Nu înÈ›eleg nimic din zgârcenia asta.

  2. Asta-i Romania.Imi pare rau sa aud ce ti s-a intamplat din cauza unor romani prosti.Eu sunt pe orange cu iphone 3gs si sunt destul de multumit doar ca 500 de mb /luna este prea putin pt mine.In rest totul este ok.De ce nu treci pe Orange?O zi buna.

  3. Sa nu credeti ca Orange ar fi mai buni. Tot servicii proaste, neclare si angajati prost pregatiti.

  4. Salut Adrian !

    În primul rând, bine ai revenit în Romania .
    După cum probabil È™tii, în È›ara asta companiile în general, nu doar cele de telefonie mobilă nu au în plan satisfacerea clienÈ›ilor, ci doar “jecmănirea” lor .
    În cursul zilei de azi, am analizat ofertele Vodafone și Cosmote pentru iPhone 4 .
    Vodafone are abonamente de 19, 39 și respectiv 59 de euro pe lună, contracte de 2 ani, pentru achiziționarea iPhone-ului.
    Bagă pe gât utilizatorilor mult prea multe minute în reÈ›ea (total inutile după părerea mea) ca să justifice preÈ›ul enorm al abonamentului.Mă aÈ™teptam la ceva mai bun din partea Vodafone, m-au dezamăgit, încă odată…

    Cosmote parcă stă o idee mai bine…

    TotuÈ™i…È™tiu că este un telefon scump, dar cred că s-ar putea face È™i abonamente ceva mai modulabile, nu toată lumea are nevoie de 1500 de minute în reÈ›ea…

  5. Salut, intentionez sa iau un iPhone 4, mă hotarasem la Vodafone pentru ca folosesc deja aceasta reţea si ar trebui sa dau 1900 pe el.
    Vreau sa ştiu, de afara, Canada sau Anglia, cum se ia, de unde mai exact si ce fac in caz de garantie? Nu mă pricep la cumpărături de afara si dacă au sau nu garantii.
    Am un 2g insa deja simt nevoia sa îl schimb pentru viteza.
    Cu acesta mă descurc bine in ce am nevoie doar ca uneori trebuie sa am răbdare. De aceea am decis sa trec la modelul nou.
    Poate mă învaţă si pe mine cineva cum iau de afara si care e avantajul.
    Merci

  6. @Mihai: Trebuie sa ai pe cineva care este acolo si il poate lua din magazin sau sa-l gasesti pe net. Telefonul vine cu garantia Internationala Apple care este asigurata inclusiv de firmele de service autorizat Apple din Romania. Daca poti sa-l iei de la Vodafone la banii aia inseamna ca iei un abonament pe care il folosesti oricum. Telefonul vine deblocat de la Vodafone, asa ca e mai bine sa il iei de la ei.

1 Trackback / Pingback

  1. De unde merita sa-ti iei iPhone 4 | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*