SmartLab Măgurele este cel mai avansat laborator didactic din țară și primul laborator inteligent din județul Ilfov. Elevii ilfoveni vor avea acces gratuit și vor putea lua contact cu realitatea virtuală, vor învăța să lucreze cu imprimante și scannere 3D, să programeze și să folosească roboți multifuncționali.
SmartLab este dotat cu 9 laptopuri şi 3 desktopuri cu softuri de design grafic incluse, o tablă interactivă, 15 perechi de ochelari VR, 2 roboţi educaţionali multifuncţionali, 2 scannere 3D, 5 imprimante 3D monocrome şi una multicoloră.
“Am vorbit cu ceilalți consilieri județeni și le-am propus ca anul viitor să prindem în buget sume pentru ca în fiecare localitate din județ să facem câte un smartlab. Vrem să facem din Ilfov județul cu cea mai avansată tehnologie. Sper ca într-un viitor foarte scurt cât mai mulți copii din Ilfov să pășească în acest laborator inteligent din Măgurele. Pe această cale, lansăm provocarea către Ministerul Educației și primăriile de sector și locale să înființăm un astfel de laborator în fiecare școală din țară. Vorbim de o investiție de 100.000 de euro, care aduce beneficii maxime la capitolul educație”, a spus președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.
SmartLab Măgurele funcționează în clădirea Institutului de Fizică Atomică, din Măgurele și va fi deschis de luni până vineri, între orele 9:00 şi 18:00. Accesul copiilor în laborator se va face pe bază de programare, la adresa de e-mail smartlab@magurelesciencepark.ro, în grupe de câte 10, sub supravegherea unui profesor.
Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele: ”Tinerii care au șansa să crească cu această tehnologie vor deveni o resursă umană foarte valoaroasă pentru țara noastră. Mă bucur că acest lucru se întâmplă la Măgurele. Dacă ar fi să descriu cu un singur cuvânt ce înseamnă SmartLab pentru oamenii din comunitatea noastră și nu numai, acesta ar fi: viitor”.
SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park (fondată de Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul pentru Fizică Nucleară Horia Hulubei), cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.
Andreea Paul, președinte INACO: “Acest proiect aduce viitorul aici și este rolul copiilor să își antreneze creativitatea și competențele de care vor avea nevoie în viitor. Învățarea nu mai poate rămâne liniară ȋntr-o lume care se dezvoltă cu o viteză uluitoare. Învățarea trebuie să devină creativă și transdisciplinară.”
În SmartLab copiii vor putea face cursuri de robotică sau vor putea asimila mai ușor, cu ajutorul realității virtuale materiile din programa școlară, precum geografia, biologia sau matematica.
1 Trackback / Pingback