Tutorial: Instaleaza OS X Lion pe PC (Hackintosh)

Am fost intrebat de citeva ori daca este “safe” pentru cei care au Hackintosh sa treaca la noul OS X 10.7. Raspunsul, pe scurt, este: Da, dar doar daca indeplinesti anumite conditii. Pasii nu foarte greu de urmat si e bine sa te asiguri ca PC-ul tau este total compatibil.

Disclaimer: nu incurajez folosirea unui PC in loc de un Mac. Experienta nu va fi aceeasi si e pacat sa crezi ca OS X nu este la nivelul asteptarilor doar pentru ca tu il folosesti pe un PC si nu pe un Mac cu Trackpad asa cum a fost el gandit.

Pe de alta parte, pasii de mai jos nu sunt incercati in niciun fel. Ii traduc si adaptez pentru a-ti oferi o sansa sa treci Hackintosh-ul la OS X Lion. Nu ofer suport tehnic si nicio garantie ca merge.

Ce ai nevoie

– Inainte de orice, trebuie sa stii ca Lion merge pe un PC care are cel putin procesor Intel Core 2 Duo (pina la Core i5 sau i7).

– procesor care suporta 64 biti.

– Un cont pe Mac App Store cu cel putin 30 dolari in el (asta ca sa cumperi Lion).

– Conexiune buna la Internet (ca sa descarci cei 4GB ai lui Lion).

– Spatiu de cel putin 12 GB liberi pe HDD.

– Snow Leopard deja instalat (asta ca sa ai Mac App Store).

Pasul 1: Cumpara Lion din Mac App Store

Il gasesti aici. Odata ce il cumperi si descarci computerul tau nu e afectat in niciun fel. Asta pentru ca, de fapt, descarci un Installer. Il deschizi, apesi Continue si setezi ca destinatie HDD-ul pe care ai acum Lion. Dai Restart la final.

Pasul 2: Pregatirea de instalare

Deschide Hackintosh-ul tau cu Snow Leopard si mergi la Disk Utility.

Selecteaza drive-ul cu Snow Leopard apoi mergi la Partition si apasa pe “+” de jos ca sa mai creezi o partitie. Denumeste noua partitie “Installer” si da-i o marime de 8GB. Apasa “Apply” si lasa-l sa-si faca treaba. La final inchide Disk Utility.

Pasul 3: Cum lucrezi cu xMove

Downloadeaza xMove de aici.

Deschide aplicatia si seteaza partitia denumita Installer ca si destinatie. Citeva secunde mai tarziu vei avea o partitie care are Installer-ul de OS X Lion.

Pasul 4: Booteaza de pe Installer si instaleaza OS X Lion

Trebuie sa restartezi computerul si pe ecranul de bootare din Chimera apesi “Installer”. Urmezi apoi pasii de instalare direct peste Snow Leopard.

Cei care au dezvoltat uneltele spun ca daca instalezi direct peste Snow Leopard nu trebuie sa urmezi pasul 5.

Pasul 5: MultiBeast

MultiBeast este o aplicatie care te ajuta dupa instalare si care ofera suport pentru Audio, Placa de retea si placa video. Ai posibilitatea sa alegi una dintre cele doua variante daca pui un Lion “pe curat”. Developerii spun asa:

UserDSDT is a bare-minimum solution for those who have their own pre-edited DSDT. Place your DSDT.aml on the desktop before install. Audio, Graphics and Network will have to be enabled separately. Check out our DSDT Database to download your motherboard’s pre-edited DSDT.

EasyBeast is a DSDT-free solution for any Core2/Core i system. It installs all of the essentials to allow your system to boot from the hard drive. Audio, Graphics and Network will have to be enabled separately.

1. At Chimera boot screen, choose your freshly installed Lion drive

2. Complete setup and registration routine

3. When you get to the desktop, run MultiBeast

4. If you have a custom pre-edited DSDT, place it on your desktop and choose UserDSDT

5. All others select EasyBeast

6. Select System Utilities

7. Reboot to OS X Lion

Gata! Asta e tot. OS X Lion va putea fi updatat fara probleme la versiunile 10.7.x

Tutorialul si pozele apartin lui tonymcx86. Tot acolo puteti sa adresati si eventualele intrebari de suport tehnic.

Daca ai urmat pasii si totul e OK, da-mi de veste. Poate ajuti si alti cititori boio.ro in felul asta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. ca sa folosesti track pad folosesti ddiiiiitamai ipadu sau minuscului iphone. ca de tot mac os x e! sau iei un track pad d-ala pe usb si gata

  2. Salut
    Asi vrea si eu sa trec la Lion , momentan am Snow Leopard, dar am o problema la mine nu este activat “+” pentru a crea partitia installer ,ma poti ajuta te rog ,in rest tot respectul .
    Multumesc

  3. @Claudiu

    Nu merge probabil ai facut partitia de tip Master Boot Record,si nu Guid cum ar trebui ca sa poti crea si alte partitii,metoda lu tonymac os x86 nu mi-a mers,decat aceasi k la developer preview 4.

  4. Am un HP Probook 4320s cu virtualizarea activata din BIOS dar nu am reusit sa pun nici un fel de distributie Mac Os X pana acum pe el. Are procesor Intel i3 M 380 la 2.53Ghz. Vreo idee? Am cautat si am selectat mereu ce era de selectat (video, bootloader, etc.), probabil aici e problema mai mult ca sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*