Top 3 destinații eco-friendly pentru 2019

Nijmegen. FOTO Jan Martijn Verlaan
Nijmegen. FOTO Jan Martijn Verlaan

Pe măsură ce călătoriile devin tot mai accesibile atât ca preț, cât și ca ofertă a mijloacelor de transport, este ușor să uităm de impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător. Însă, a călători verde și sustenabil nu este pe cât de dificil ar putea părea la prima vedere.

Te gândești să îți planifici o vacanță într-o locație care să îți reflecte grija față de mediul înconjurător?  Iată câteva lucruri pe ar fi bine să le știi înainte de a planifica o vacanță eco-friendly.

În primul rând, trebuie să te asiguri că alegi locul potrivit. Un pas prim pas ar fi să arunci o privire pe liste de destinații ecoturistice întocmite de organizații precum Green Destinations sau să verifici Global Destination Sustenability Index. Astfel, poți afla cu usurință ce orașe susțin și promovează un tip de turism responsabil.

Dacă ai nevoie de inspirație pentru o vacanță sustenabilă în 2019, lista de destinații eco-friendly întocmită de echipa FlixBus s-ar putea dovedi foarte utilă. Compania verde are în rețeaua sa 29 de țări, printre care se numără și o serie de destinații care pun impactul asupra mediului pe primul loc.

Nijmegen

Dacă ești pasionat de dezvoltarea durabilă în mediul urban, o vizită la Nijmegen este de neratat. Cel mai vechi oraș din Țările de Jos, Nijmegen a devenit Capitala Verde a Europei în 2018, datorită realizărilor sale în domeniul durabilității economice, sociale și de mediu.

Politicile inovatoare în privința schimbărilor climatice, importanța acordată bicicletelor, gestionarea inteligentă a deșeurilor și a apei sunt doar câteva dintre măsurile care pun acest oraș în fruntea listei destinațiilor eco-friendly.

Un alt element care reflectă grija autorităților față de mediul înconjurător? Aproape un sfert din suprafața orașului este acopertiă de spații verzi, o medie de 92 m² pentru fiecare cetățean. În plus, Nijmegen îți propune să devină neutru din punct de vedere energetic până în anul 2045, iau autoritățile implementează diferite politici pentru a-l transforma într-un oraș rezistent la schimbările climatice până în 2050.

Nu ratați ocazia de a vizita acest oraș frumos, un exemplu al sustenabilității în Olanda, dar și în Europa.

Londra

Londra nu este doar un centru turistic global, ci și cel mai sustenabil oraș din lume în 2018, potrivit Indexului Arcadis.

Autoritățile londoneze au făcut numeroase demersuri pentru a face orașul mai ecologic, ceea ce a încurajat tot mai mulți turiști care sprijină călătoriile eco-friendly. Diversitatea economică, multiculturalismul, cât și nenumăratele spații verzi sunt printre aspectele care au propulsat Londra pe primul loc al topului. Cu peste 3.000 de parcuri și spații verzi, Londra este cu siguranța una dintre cele mai verzi capitale din lume.

Ca unul dintre marile orașe ale lumii, în Londra vei avea la dispoziție și nenumărate atracții turistice și culturale!

Las Vegas, Nevada

Probabil nu v-ați gândi la Las Vegas ca un loc pentru ecoturism. Cu toate acestea, autoritățile au implementat tot mai multe măsuri care susțin un stil de viață viața verde. Astfel, Las Vegas a a devenit unul dintre cei mai mari promotori ai utilizării de energie solară. La aceasta se adaugă o serie de măsuri care își propun o mai bună gestionare a resurselor naturale,dar și reducerea poluării.

Situat în mijlocul deșertului din Statele Unite ale Americii, Las Vegas își trăiește cu mândrie reputația de „oraș care nu doarme“. Fie că vrei să vizitez cazinourile, să te bucuri de concerte sau să explorezi Coasta de Vest, ai nenumărate oportunități în oraș sau în apropiere. Dacă vrei să vizitezi Los Angeles sau Phoenix poți apela și la autocarele verzi. Iar cea mai bună parte este că te vei bucura de aceste călătorii la un preț accesibile și cu un impact redus asupra mediului înconjurător!

Călătorii spre destinații verzi

Sunteți pregătiți să faceți o schimbare a modului de a călători în 2019? Atunci, ar trebui să vă gândiți să treceți pe lista de călătorii una dintre aceste destinații recunoscute pentru sustenabilitate!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*