Tehnologia anului 2021 – Cum arată aceasta?

Tehnologia anului. FOTO unsplash.com
Tehnologia anului. FOTO unsplash.com

Anul 2021, ca aproape orice alt an, vine cu tehnologii noi pe piață – atât pentru consumatorii de rând cât și pentru corporații, printre altele. În același timp, anul 2021 reprezintă și o creștere masivă pentru anumite tehnologii și industrii, cum ar fi industria iGaming. În zilele noastre, este complet normal să faci pariuri sportive online NetBet și să nu te mai bazezi pe agențiile de pariuri fizice.

La urma urmei, este mult mai ușor să te bucuri de meciul favorit și să faci un pariu din confortul casei tale. Dar acest tip de tehnologie nu este singura care ne face viața mai ușoară. Iată care sunt celelalte tehnologii importante ale anului 2021.

Inteligența Artificială și Machine Learning

Aceste două tehnologii ajută, în principal, companiile foarte mari și corporațiile. Este evident că omul de rând nu va folosi machine learning în rutina sa zilnică. Totuși, lucrurile stau puțin diferit atunci când vine vorba de inteligență artificială.

Din ce în ce mai multe produse uzuale încep să incorporeze acest tip de tehnologie. Așadar, putem avea astfel de inteligență pe smartphone, ori chiar în interiorul robotului de bucătărie, mașinii de spălat și așa mai departe.

iGaming și Online Entertainment

Deși nu sunt neapărat tehnologii, acestea au evoluat, după cum am menționat mai sus, destul de mult – mai ales în anii 2020-2021. Lumea a început, într-un final, să vadă online-ul pentru ceea ce este. Și anume un portal către toate tehnologiile posibile și disponibile.

Așadar, secțiunea online-ului de iGaming și online entertainment este acum superioară multor alte secțiuni/nișe/industrii.

Realitatea Virtuală și Augmentată

Mână în mână cu inteligență artificială merg realitatea virtuală și cea augmentată. În zilele noastre, sunt șanse destul de mari ca următorul joc video pe care îl jucăm, tur virtual la care participăm, sau aplicație descărcată să conțină astfel de tehnologii.

Pe când oamenii de știință le folosesc pentru cu totul alte scopuri, restul populației folosește acest tip de realități pentru a facilita modul de învățare și pentru noi experiențe.

Piese electronice. FOTO unsplash.com
Piese electronice. FOTO unsplash.com

Internet of Things – Internetul Lucrurilor

După cum știm și observăm, din ce în ce mai multe lucruri/produse/obiecte au abilitatea de a se conecta la internet prin Wi-Fi. Totuși, numărul total de dispozitive care pot face acest lucru este mic în comparație cu numărul de frigidere clasice cu freon, de exemplu.

Pe scurt, deși este o tehnologie extrem de atractivă – interconectivitatea dispozitivelor, dacă putem spune așa -, nu este încă foarte accesibilă. Totuși, se presupune că până în anul 2030 vor exista cel puțin 50 de miliarde de dispozitive care să incorporeze Internet of Things.

Acest lucru se datorează, în principal, faptului că tehnologii precum Wi-Fi și 5G devin din ce în ce mai accesibile în întreaga lume.

Concluzie: Tehnologia nu va înceta niciodată să evolueze

Deși evoluția acesteia – sau a unor părți – pare acum înceată, este pentru că mult mai multe lucruri se întâmplă în fundal. De exemplu, nici nu am menționat calculul cuantic, printre altele, la care se lucrează de ani buni.

În același timp, este plăcut să vedem cum tehnologiile de top sunt implementate în activitățile și dispozitivele de zi cu zi ale oamenilor de rând. Mai mult, uneori suntem chiar primii care au posibilitatea de a testa noi tehnologii!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*