cind eram eu in generala, tocilarii erau aia cu ochelari cu fund de sifon, care stateau in prima banca, invatau mereu si la orice materie si luau numai zece pe linie.
daca ma uit acum la tocilarii de atunci, majoritatea nu a ajuns … prea departe. despre alteva vroiam sa vorbesc.
in state si in general pe net termenul americanesc de Geek (care inseamna “tocilar”) e tare la moda. daca esti computer geek ai un job bine platit si poti sa devii cunoscut.
si la noi personaje ale blogosferei gen piticu sau zoso au ajuns sa se ridice de la statutul de computer geek la … nush… ceva mai mult.
eu am devenit “computer geek” din placerea de a citi despre computere si ale jucarii. apoi am ajuns sa ma specializez si acum lucrez zi de zi cu scule de broadcasting, sateliti, editare video si alte electronice.
nu as fi crezut vreodata, ca la o buna bucata de vreme dupa ce termin scoala o sa devin “tocilar”. si parca sunt mandru de asta: stiu ce s eintimpla in lume in materie de electronice in fiecare zi, sunt la curent cu tot ce apare nou, stiu sa dau sfaturi in materie de orice… de la mp3 playere la computere. stiu ca mai am de invatat, dar am o viata inainte.
nu’s tocilar si ma descurc, am fost macho tot timpul :P iar acum chit ca lucrez cu ultimele questii nu sunt ala care sa ma interesez de tot ce apare nou in domeniu mai bine le vad cand vin
De fapt, in State exista doi termeni pentru ce ai descris tu ca fiind tocilar: geek si nerd. Daca-i cu ochelari, tine mai degraba de nerd (vezi Wikipedia), care-i cu nuanta mai peiorativa. Geek (mai ales in “computer geek”) tine mai mult de “cunoscator”, si nu-i neaparat asociat cu imaginea aiurita a nerd-ului.
Vad ca esti (mult) mai tanar ca mine. Eram curios cum ai ajuns la concluzia ca tocilarii din generatia ta “n-au ajuns prea departe”. Cei din a mea (cred ca si eu eram un tocilar-geek prin generala :)) sunt majoritatea in afara, lucrand bine mersi la firme destul de sanatoase.