zilele trecute am pus pt prima data gura pe sushi. sau mai bine zis mi-am facut muuult curaj a pun gura pe sushi.
am stropit bucata de peste crud/afumat/legume si orez cu sos de soia si am inghitit-o. nu era rea deloc. asa ca am mai incercat una. cu ocazia asta am gasit si utilitatea sosului de soia pe care de fiecare data il ocoleam cu succes: foloseste la … ascuns gustul de peste crud din sushi.
am fost cam incurcat de chestia aia neagra care arata ca un fel de … piele. nu stiu nici acum daca trebuia sa o maninc sau nu.
disclaimer: nu le am deloc cu pestele/fructele de mare si alte vietati. cu atit mai mult cu cit astea nu sunt prajite bine sau amestecate cu ceva in asa hal incit sa nu se mai simta din ce ocean au venit.
si cind ma gandesc ca newyorkezii platesc bani buni pe sushi sau asiaticii il maninca regulat…
ok. o sa mai incerc si data viitoare. nu a fost rau pina la urma…
Eu am mancat prima data in Italia anul trecut. Fara sos de soia nu se poate manca. Yeakk..Oricum, interesant avand in vedere ca nu le am cu pestele.
Stii care-i treaba simpatica?
Din punct de vedere al inventatorilor (aia mici care se taiau cu sabiile) “sushi” inseamna orice combinatie care are ca baza orezul.
Dar occidentalii… au luat cum au inteles si ei…
Oricum, sa-ti fie de bine! Yuk!
Am incercat si eu sushi pentru prima data saptamana trecuta, la Londra, luat de la un restaurant japonez.
A fost excelent si mi-au zis unii “cunoscatori” ca nu se compara cu nimic ce este in Romania !
Mi-au dat si o pasta de hrean separat, din care am avut curaj sa ma infrupt serios si la un moment dat am simtit ca imi ia foc creierul :))
Oricum, recomand sa incercati experienta, mai ales baietilor… sa vedeti “efecte” dupa cate ore ! :-D
PS: Ah, si stai linistit Adrian ca am halit si eu in intregime negreala aia gen piele, si (inca) n-am patit nimic (nasol) :)
nu pot decat sa-l citez pe cabral:”sa-ti fie de bine!yuk!
:D :D
Seamana la gust cu chiflele de la McDonalds. Parca mananci plastic. Si eu am incercat odata, dar m-am lasat pagubas. Am devenit mare maestru la ocolirea mancarii cunoscuta sub numele de susi.