SoftServe, prezentă la Web Summit cu tehnologii la limita dintre real și virtual: de la Meta Humans la simulări fidele prin IoT și realitate extinsă

FOTO Total PR

SoftServe, una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrală și de Est, cu origini ucrainene, este prezentă pentru prima dată la Web Summit, în Lisabona, cu propriul stand expozițional, între 1 și 4 noiembrie. Compania prezintă inovațiile departamentului de R&D, printre care proiectele Fortune Teller și Magic Box, care oferă utilizatorilor o experiență imersivă la granița dintre două lumi: cea reală și cea virtuală.

Fortune Teller face posibilă crearea unui geamăn digital pentru metavers în câteva minute și poate prezice, printre altele, care va fi rolul său în viitoarea lume virtuală. Interacțiunea cu Fortune Teller este posibilă datorită tehnologiei haptice fără contact în aer, care creează o senzație de atingere atunci când vizitatorii intră în contact fizic cu un meta om (meta human). În general, tehnologiile haptice sporesc posibilitățile de interacțiune cu utilizatorii în universul virtual sau la distanță prin crearea de senzații tactile, atingere digitală și textură digitală, iar oamenii digitali pot deveni o tehnologie revoluționară pentru multe industrii în următorii ani.

Magic Box combină tehnologii precum scanarea 3D, realitatea extinsă și IoT, ce permit simularea fidelă a oricărui obiect sau dispozitiv, înlesnind o examinare detaliată, experimentarea și detectarea posibilelor defecte.

“În ziua de azi putem folosi meta humans în aproape toate domeniile, fie că vorbim de un profesor, un prezentator TV, asistent de vânzări sau un instructor de fabrică. În viitor, oamenii digitali pot înlocui persoanele în sarcini specifice, acolo unde prezența noastră este periculoasă sau nu este încă posibilă. Imaginați-vă, de exemplu, un salvator digital care să ofere sprijin psihologic și îndrumare unei persoane prinse sub dărâmăturile unei clădiri. Sau un personaj virtual care poate fi trimis pe Marte pentru a colecta informații despre impactul mediului de acolo asupra oamenilor. Mai sunt încă multe de făcut pentru ca oamenii digitali să devină cât mai utili pentru societate. Iar noi am pornit deja pe acest drum”, a declarat Anna Sheremeteva, R&D Product Manager, SoftServe.

Tot în cadrul Web Summit, compania prezintă și cele mai de impact proiecte derulate în zona de responsabilitate socială, Open Tech și Open Eyes, prin care oferă suport comunităților în mijlocul cărora își desfășoară activitatea.

Open Eyes este fundația caritabilă a SoftServe. În prezent, fundația implementează inițiative axate pe ajutor umanitar și sprijin pentru refugiații ucraineni, infrastructură și reconstrucție, educație, asistență medicală, bunăstare culturală și de mediu. Prin intermediul Open Eyes, compania a livrat peste 300 de tone de ajutoare în Ucraina, a donat aproape 6.000 de unități de echipamente informatice și mai bine de 15.000 de articole de echipament de protecție pentru apărători și a trimis 29 de ambulanțe complet echipate în zonele fierbinți ale frontului de război.

SoftServe ajută comunitățile din care face parte și cu expertiză tehnologică pro bono. În cadrul inițiativei OpenTech, angajații companiei contribuie ca voluntari la 20 de proiecte pentru ONG-uri, autorități locale și naționale și instituții de învățământ. Printre proiectele finalizate se numără: site-ul web pentru cea mai mare fundație de crowdfunding din Ucraina “Come Back Alive”, platforma web pentru refugiații care caută ajutor în Polonia – proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, soluția digitală de luptă cu pandemia dezvoltată în parteneriat cu Rakuten Viber pentru guvernul bulgar și multe altele.

Web Summit reunește în fiecare an zeci de mii de persoane din întreaga lume, fiind locul în care companiile și startup-urile își prezintă cele mai noi tehnologii, iar experți din întreaga lume discută despre modul în care acestea se vor dezvolta în viitor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*