roblogosfera: este timpul pentru cititori inregistrati?

google lanseaza friend connect. o ora mai tarziu facebook face acelasi lucru cu facebook connect. ideea este simpla: webmaster-ul sau, in cazul nostru, creatorul de blog poate sa implementeze sistemul si sa aiba cititori inregistrati care lasa comentarii. cititorul isi poate lua comentariile cu el si le face mai departe publice pe facebook sau google friend.

avantajul webmasterului sau bloggerului: nu mai sta sa modereze spam si are control mai bun asupra oamenilor care comenteaza.

dezavantajul bloggerului: cititorul grabit nu va sta sa comenteze daca vede ca sistemul e complicat si nici nu va incerca sa-si faca un cont. chiar daca varianta propusa de google pare destul de usoara. in plus, povestea asta face reclama si duce trafic mai departe unor retele sociale de la care el nu primeste nimic in schimb.

avantajul cititorului/comentatorului: are parerile si comentariile postate pe diferite bloguri adunate intr-un singur loc si poate sa le gaseasca mai usor sau sa provoace alte discutii in felul asta.

dezavantajul cititorului: daca citesti un blog pentru care are un astfel de sistem pentru prima data poate ca nu ai chef si timp sa iti faci cont pe facebook sau google (asta in cazul in care nu ai deja)

stiu, exista si alte metode integrate in wordpress prin care poti sa le ceri cititorilor sa-si faca un cont. dar oare iti permiti sa-i respingi pe cei noi trecindu-i prin focurile unor pasi suplimentari?

update: jucariile de mai sus pot fi folosite in paralel cu sistemul clasic de comentarii al fiecarui blog. asta pt ca jucaria apare fie in sidebar, fie sub post, ca un widget separat. am studiat mai bine google friend connect si am senzatia ca nu merita. arata bine la prima vedere dar nu ma ajuta cu nimic. deocamdata…

discutii libere in comentarii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Sincer mie personal mi se pare o prostie. Nu am timp si nici nu vreau sa fiu fortat sa ma inregistrez ca sa las un comentariu. Mai mult ca sigur ca nu as mai comenta nimic si foarte probabil ca as scoate blog’ul respectiv din feed reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*