Revolut obține licența bancară în Europa. Ce înseamna asta pentru utilizatorii din România

Revolut Cards
Revolut Cards

Revolut a obținut licența bancară europeană și anunță planurile sale de a oferi utilizatorilor conturi curente complete, posibilitatea de a lua credite și de a tranzacționa acțiuni fără comision.

Revolut va începe implementarea licenței anul viitor, concentrându-se inițial asupra țărilor europene mai mici, înaintea pașaportării ulterioare pe piețele-cheie precum Marea Britanie, Franța sau Polonia.

Lansat în urmă cu trei ani, Revolut și-a atras inițial clienții oferindu-le posibilitatea de a cheltui și de a transfera bani oriunde în lume la cursul de schimb valutar real. De atunci, compania a depășit trei milioane de utilizatori și a adăugat funcționalități precum vizibilitatea asupra cheltuielilor, controlul bugetului și posibilitatea de a economisi bani.

În luna decembrie a anului trecut, compania a început să ofere expunere la criptomonede, utilizatorii putând vinde și cumpăra direct din aplicație, iar în luna august a anunțat planurile de a lansa o platformă de investiții fără comisioane în Marea Britanie și Europa, la începutul lui 2019.

Licență bancară va permite utilizatorilor să își depună salariile direct în Revolut, iar depozitele vor fi garantate până la 100.000€ prin Schema Europeană de Garantare a Depozitelor. În plus, Revolut va începe să lucreze pentru a oferi utilizatorilor descoperit de cont (overdraft), precum și împrumuturi la dobânzi competitive față de creditorii tradiționali de pe piață, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

”Acum că am obținut licența bancară, am făcut progrese în ceea ce privește dezvoltarea platformei de investiții fără comisioane și suntem în etapele finale de lansare a cinci piețe internaționale, putem spune că ne confirmăm reputația de ”Amazon al banking-ului”. Viziunea noastră este simplă: o aplicație cu zeci de milioane de utilizatori, în care îți poți gestiona întreaga viață financiară cu ajutorul tehnologiei, la cele mai mici costuri”, a spus Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut.

”Având peste 115.000 de utilizatori, Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din România, dar asta nu este suficient. Nu ne vom opri până când Revolut nu devine cardul principal folosit de români și am încredere că vom ajunge acolo după ce vom lansa conturile curente, opțiunile de creditare și platforma de investiții fără comisioane”, a continuat Storonsky.

Revolut estimează că va dura între trei și șase luni după obținerea licenței bancare până când aceasta va fi pașaportată în Europa, țări prioritare fiind Marea Britanie, Franța și Polonia.

Pe lângă lansarea pe piețele internaționale și dezvoltarea platformei de investiții fără comisioane, o zonă principală de interes pentru companie o reprezintă intrarea pe piața de creditare. Revolut plănuiește să ofere opțiuni standard de descoperit de cont (overdraft), precum și împrumuturi pentru persoane fizice și juridice la dobânzi competitive.

”Viziunea noastră este că utilizatorii noștri, persoane fizice și juridice deopotrivă, vor putea aplica pentru un împrumut în câteva minute, direct din aplicație, și vor avea banii în cont aproape imediat. Vom înlătura procesul birocratic și vom oferi termeni mai buni decât creditorii tradiționali”, a mai spus Storonsky.

Revolut a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimele 12 luni. Compania deschide astăzi între 8.000 și 10.000 de conturi curente zilnic, iar utilizatorii tranzacționează lunar peste 4 miliarde de dolari. Veniturile Revolut au crescut de cinci ori anul trecut, iar compania a atins pragul de rentabilitate în luna Decembrie 2017.

Revolut a anunțat planurile de a se extinde pe alte piețe în afara Europei și preconizează că va lansa în Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia, Australia și Noua Zeelandă în prima parte a anului viitor. Expansiunea globală va permite utilizatorilor Revolut din Europa să aibă detalii locale de cont în noile piețe și să transfere bani gratuit, imediat, către aceste piețe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*