Revolut depășește 2 milioane de clienți ai aplicației Revolut <18 și introduce noi caracteristici pentru utilizatorii acesteia

Revolut depășește 2 milioane de clienți ai aplicației Revolut <18. FOTO Revolut

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a ajuns la peste 2 milioane de utilizatori ai Revolut <18, aplicația special concepută pentru copii și adolescenți cu vârste între 6 și 17 ani. Numărul total al clienților (părinți și copii) care folosesc această aplicație depășește 3,5 milioane de utilizatori. În ultimul an, baza de clienți Revolut <18 în România – incluzând copiii și părinții sau tutorii – a crescut cu 65%.

Creată special pentru Generația Z și Generația Alpha, Revolut <18 ajută tinerii să-și crească nivelul de educație financiară și să înțeleagă valoarea banilor, sub supravegherea directă a părinților și tutorilor. Pentru a ține pasul cu propria evoluție și creștere pe piață, Revolut împrospătează aspectul aplicației pentru tinerele generații și adaugă și noi caracteristici. Printre acestea se numără: un instrument de analiză a cheltuielilor și bugetului, pentru a crește interesul copiilor față de gestionarea propriilor fonduri, dar și elemente de design care aduc un plus de personalizare, cum sunt wallpaper-ele.

Alte funcții adăugate: buzunarele electronice, niște pușculițe digitale în care tinerii pot pune deoparte fonduri pentru diverse obiective, opțiunea de rotunjire a mărunțișului, disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii, indiferent de planul deținut de adultul căruia i se asociază contul pentru copii. În România, obiectivele cel mai des setate de tineri sunt: rezerve/economii, cadouri, gadget-uri (până acum, obiectivele au fost disponibile doar pentru conturile care sunt asociate planurilor cu plată deținute de părinți). Noua caracteristică devenită accesibilă tuturor utilizatorilor va contribui la întărirea comportamentului de economisire în rândul copiilor și al adolescenților, ajutându-i pe aceștia să strângă bani pentru ceea ce își propun să obțină – de la un laptop nou la un eveniment sau concert alături de prieteni.

„Aplicația Revolut <18 este special concepută pentru ca tinerii să își atingă obiectivele lor financiare. Cu noile funcții anunțate azi, le vom da mai multă încredere copiilor și adolescenților în capacitatea lor de a-și controla propriile fonduri și de a-și dezvolta comportamente responsabile cu privire la gestionarea banilor. În același timp, schimbările adăugate le vor permite să își exprime propria personalitate prin adaptarea designului aplicației. Suntem încântați să vedem atât de mulți tineri care aleg Revolut pentru a face primii pași în lumea banilor sau pentru a-și construi viitoarea independență financiară”, a declarat Carlos Spada, Șef de Produs Revolut <18.

Revolut <18 este disponibilă în mai mult de 20 de piețe, printre care Regatul Unit, Spațiul Economic European (SEE) inclusiv România, Australia, Singapore, SUA. În România, Revolut a remarcat că soldul zilnic într-un cont pentru copii în martie 2024 vs. martie 2023 a fost același, de aproximativ 150 de lei, în timp ce suma medie lunară cheltuită de un utilizator al unui cont de copii Revolut <18 a crescut de la 259 la 339 lei/ lună (+26%, în martie 2024 vs. martie 2023).

În același timp, copiii români au beneficiat de o alocație medie săptămânală din partea părinților de 53 de lei, în martie 2024, în ușoară scădere (- 1%) față de aceeași lună a anului anterior. Este de menționat și faptul că, din ianuarie 2024, alocația de stat pentru copii a crescut cu 13,8% la 292 de lei (încasată în februarie pentru luna anterioară).

Pentru a ajuta tinerii să dobândească deprinderi sănătoase cu privire la gestionarea bugetului personal, părinții pot face următoarele:

Să găsească ocazii obișnuite pentru a discuta despre bani cu copiii. De la stabilirea unui buget pentru cumpărăturile de la supermarket până la comparațiile de prețuri,  părinții pot ajuta copiii să înțeleagă adevărata valoare a banilor.

Să le dea o anumită sumă de bani pentru cheltuielile zilnice. Astfel, copiii pot fi responsabilizați să aibă grijă cum cheltuiesc și cum gestionează banii pentru diversele proiecte.

Să își analizeze comportamentul de consumator. Utilizând alerte pentru depășirea sumei de cheltuit periodic și instrumente de analiză, se pot încadra în bugetul lunar și asta îi poate determina ca data viitoare să fie mai atenți cu banii.

Să ajute copiii să pună bani deoparte pentru a-și realiza anumite visuri. Fie că e vorba despre un nou joc video sau despre planurile de studii universitare, copiii pot fi ajutați să utilizeze tehnologia pentru a-și urmări aceste obiective.

Să le reamintească faptul că toată viața vor trebui să fie chibzuiți cu banii. Să insiste cu repetarea comportamentelor dezirabile și să fie consistenți atunci când îi învață. Să se asigure că discuțiile despre finanțe îi încurajează să pună întrebări și au un ton pozitiv.

Revolut <18 este disponibil pentru copiii și tinerii cu vârste între 6-17 ani în Regatul Unit și în SEE. Actualizările în aplicația Revolut <18 se vor realiza treptat. Părinții și tutorii trebuie să aibă peste 18 ani și să dețină un cont Revolut.

Contul Standard vine cu acces gratuit la un cont Revolut <18 cu caracteristici limitate, în timp ce planurile cu plată Plus și Premium au inclus accesul la 2 conturi pentru copii cu caracteristici complete, iar Metal și Ultra includ 5 conturi Revolut <18 cu toate caracteristicile incluse. Se aplică termeni și condiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*