Revolut anunță o vânzare secundară de acțiuni pentru a oferi lichidități angajaților

Nik Storonsky. FOTO Revolut

Revolut, fintech-ul global cu peste 45 de milioane de clienți în întreaga lume, a semnat acorduri cu un grup de investitori de top în tehnologie pentru a oferi lichidități angajaților printr-o vânzare secundară de acțiuni la o evaluare de 45 de miliarde de dolari.

Această vânzare secundară de acțiuni permite angajaților actuali să își capitalizeze contribuția la creșterea Revolut, atrăgând în același timp un mix divers de investitori noi și existenți. Runda a fost condusă de Coatue, D1 Capital Partners și investitorul existent Tiger Global.

Această evaluare reflectă performanțele financiare solide înregistrate de companie în ultimele trimestre, precum și progresele realizate în atingerea obiectivelor sale strategice. În 2023, Revolut a raportat venituri de 2,2 miliarde de dolari (o creștere de 95% față de 2022) și un profit record înainte de taxe și impozite de 545 de milioane de dolari. Compania și-a continuat traiectoria ascendentă în prima jumătate a anului 2024, înregistrând o creștere anuală a veniturilor de peste 80%, precum și o profitabilitate îmbunătățită. Revolut este acum aplicația financiară cu cea mai rapidă creștere în 19 piețe și estimează că va depăși 50 de milioane de clienți până la sfârșitul anului 2024.

Această recentă evoluție consolidează tendința pozitivă pe care compania a avut-o de la începutul anului anului. Compania a obținut o licență bancară în Mexic, urmată de acordarea licenței bancare în Regatul Unit (Autorizare cu restricții) în luna iulie, un pas important în extinderea continuă a companiei atât în Regatul Unit, cât și la nivel global. În plus, Revolut a lansat mai multe produse noi, inclusiv programul de loialitate RevPoints și funcția eSIM.

Nik Storonsky, CEO al Revolut, a declarat: „Suntem încântați să oferim angajaților noștri oportunitatea de a beneficia de succesul colectiv al companiei. Eforturile lor, inovația și devotamentul ne-au făcut să devenim cea mai valoroasă companie privată de tehnologie din Europa. De asemenea, suntem încântați să ne asociem cu mai mulți investitori noi care ne împărtășesc viziunea, pe măsură ce ne continuăm călătoria de redefinire a peisajului bancar obișnuit.”

„Avem un nivel ridicat de convingere în misiunea Revolut de a democratiza accesul la serviciile financiare la nivel global”, a împărtășit Philippe Laffont, fondator și manager de portofoliu, Coatue. „Capacitatea dovedită a Revolut de a se extinde pe zeci de piețe este o dovadă a angajamentului echipei față de viteza de lansare a produselor, incluziunea financiară și inovația în serviciile financiare. Sub coordonarea lui Nik și a echipei sale, Revolut a navigat prin complexitatea peisajului serviciilor financiare pentru a oferi o suită impresionantă de produse care răspunde nevoilor bazei sale de clienți în rapidă creștere. Suntem nerăbdători să sprijinim Revolut pe măsură ce continuă să contribuie la transformarea industriei bancare globale.”

Morgan Stanley a fost singura companie de intermediere implicată în tranzacție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*