Cu toate aplicatiile pe care le avem pe smartphone bateria nu ne mai ajunge o zi intreaga. In urma cu aproape un an eu am adoptat solutia unei baterii externe. Am un Anker care merge foarte bine, dar care are un defect major: tine doar pentru o incarcare si putin pentru un iPhone 5s.
Atunci cand am primit in teste Remax Icecream – o baterie externa de 10.000 mAh – mi-am dat seama cat de usor se rezolva problema asta.
Jucaria de care vorbesc are 3 mari avantaje: arata bine, e suficient de mica si tine mult. Le voi explica pe toate si va voi spune de ce am inceput sa o folosesc mai mult in casa decat la drum.
Ce e in cutie
Ambalajul de plastic transparent este usor de desfacut. In cutie nu ai decat bateria si un cablu USB – microUSB.
E ciudat ca acel cablu este scurt (nu cred ca are mai mult de 25cm), e alb si nu vine cu un incarcator dedicat. Asta inseamna ca ai nevoie sa incarci bateria de la un alt incarcator sau de la laptop. Eu am unul de la un telefon mobil si am stat cu bateria pe priza aproximativ 6 ore pana s-a incarcat complet.
Aspect si calitate
Remax Icecream PPL-18 este descris drept un incarcator mobil de urgenta, sau un Powerbank. Capacitatea mare nu inseamna neaparat si o dimensiune prea mare. Bateria este comparabila cu un iPhone 6 la latime si lungime (adica mai mare decat iPhone-ul 5s al meu) si este de aproape 3 ori mai groasa.
Este facuta dintr-un plastic negru, cu mici santuri verticale si are in partea de sus o lanterna. E usor de tinut in mana (nu aluneca) si nu cantareste foarte mult.
Pe lateral dreapta vei observa un port USB normal si butonul de activare a incarcarii sau aprindere a lanternei, iar pe stanga e un alt port USB normal si unul micro folosit pentru incarcarea bateriei in sine.
Pe fata ai 4 led-uri care iti arata cata baterie interna mai are. Nu sunt foarte utile pentru ca nu e ca si cum ti-ai da seama ca un LED aprins = 20 minute de lanterna si 50% de incarcare a telefonului. De asemenea nu exista ceva care sa te avertizeze ca e bine sa stingi lanterna si sa folosesti bateria doar pentru telefon.
Un amanunt care nu m-a incantat in mod deosebit este faptul ca porturile USB sunt putin ingropate dupa plasticul carcasei si asta face ca mufa USB-male pe care o bagi in ele sa nu intre corect din prima si sa fie nevoie sa o misti putin pana intra in locas.
Folosire
Remax Icecream se activeaza pe partea de lanterna prin apasarea butonului de Power din lateral dreapta. 2 apasari iti aprind lanterna la maxim, alte doua reduc intensitatea la jumatate si inca doua te lasa sa dezactivezi functia de lanterna.
Atunci cand conectezi un telefon mobil la ea trebuie sa apesi din nou pe butonul de Power pentru a porni incarcarea.
Dupa cateva zile de folosire am descoperit ca imi este mult mai utila o astfel de baterie in casa. De obicei imi las telefonul la incarcat in birou, la etaj si prefer sa nu deconectez device-ul de la priza pana nu e la 100%. Ei bine, cu bateria asta externa puteam sa-l las conectat sa se incarce si sa merg prin casa.
Capacitatea mai mare o face sa aiba, evident, si dimensiuni mai mari asa ca nu incape in borseta mea, dar prin casa e ideala.
Functia de lanterna este foarte utila. Am observat ca pe putere maxima lumina emanata poate fi comparata cu aceea a unui bec de 60W – o lumina alba, foarte buna pentru ochi. Poti oricand sa folosesti Remax Icecream pe post de torta prin casa sau atunci cand ramai fara energie electrica.
Nu am avut cum sa testez numarul de incarcari al unei astfel de baterii, dar sper ca atunci cand o cumperi te tine cel putin 2 – 3 ani.
Ce e bun:
1. Aspectul placut si faptul ca o tii usor in mana
2. lanterna puternica
3. capacitate mare pentru dimensiuni reduse
Ce nu e bun:
1. Porturi USB de calitate ceva mai slaba
2. Vine fara incarcator
Concluzie:
Este clar ca ai nevoie de o baterie externa, asa ca daca tot alegi una care sa fie buna si pentru alte task-uri Remax Icecream PPL-18 este suficient de buna. O recomand pentru functia de lanterna si pentru faptul ca are dimensiuni OK pentru capacitatea mare.
Aceasta baterie poate fi gasita de obicei pe gsmnet.ro la pretul de 84 lei. La momentul publicarii review-ului produsul nu este in stoc. Vine in combinatia negru – alb si albastru deschis – alb.
De asta ce spui, promite niste timpi de incarcare foarte buni, a fost lansat anul acesta la CES
http://www.simpizitron.com/
@Catalin: suna interesant. M-as juca putin cu el.