“Războiul” dintre Telekom și Pro TV redeschide o dispută mai veche: de ce plătim canalele TV la grămadă?

Apple TV este o soluie pentru Cable Cutters. FOTO StockSnap
Apple TV este o soluie pentru Cable Cutters. FOTO StockSnap

Sunt abonat RCS pentru cablu TV și atunci când rescanez canalele, primul pas este să șterg 3 sferturi dintre ele. Încep cu cele de manele, urmează cele sportive, cele regionale din zone care nu mă interesează și apoi cele străine care au programe în limbi pe care nu le cunosc (maghiară, germană, franceză, italiană). Mai șterg și canalele TV care sunt dublate de operator și păstrez doar variantele HD.

Din 130 – 160 programe rămân pe TV cu mai puțin de 40. Păstrez canalele cu documentare, muzică, desene animate (pentru copii), food, travel și știri. Mai scap și de Antena 3, RTV și alții specializați pe spălat creiere….

Dacă stăm și calculăm la rece, nu folosesc decât 25% din ce-mi oferă operatorul de cablu. Mai e nevoie să spun că mă uit la TV o dată la 2-3 săptămâni? E adevărat că familia se uită puțin mai des decât mine.

Bun, și atunci de ce să plătesc un abonament Full și nu pentru ce urmăresc? Dacă mi-aș face curaj să îmi iau Netflix sau HBO Go aș renunța complet la cablu TV.

Războiul Pro TV – Telekom, pe scurt

Telekom, ca și operator de cablu, are un contract cu Pro TV. Cei din urmă au vrut să mărească tariful aplicat operatorului la expirarea/reînnoirea contractului. Telekom a refuzat, așa că Pro TV a scris pe ecran – în timpul unei emisiuni de largă audiență – că abonații Telekom rămân fără Pro TV.

Și de aici un întreg circ.

Din punctul meu de vedere, Pro TV are tot dreptul să ceară mai mulți bani. Sunt una dintre cele 2-3 televiziuni generaliste la care mă uit (rar, dar mă uit). Cum altfel să-și anunțe abonații Telekom care se uită la ei că vor rămâne fără emisiunile dorite decât printr-un mesaj pe ecran.

Canale TV, la alegere

Știu că operatorii de cablu sunt obligați prin lege să preia anumite canale și să le bage, la rândul lor, pe gât telespectatorilor. Pe lângă asta, mai au și înțelegeri cu alte televiziuni locale sau centrale. Câștigă bani și din asta, nu doar de la telespectatori.

Doar că eu vreau o televiziune ca afară. Ai un device de tipul Apple TV pe care îți alegi ce programe vrei să urmărești și plătești doar pentru ele.

Sincer, cu astfel de operatori TV, nu e de mirare că telespectatorii își iau televizoare Smart și apoi urmăresc conținut Netflix, YouTube și din alte surse online.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*