Ramai activ pe Internet, fara a fi online

Suna oarecum confuz? Nici pe departe. Asta este workflow-ul meu de fiecare zi.

Aplicatii deschise din secunda 1

Primul lucru pe care il fac atunci cind intru pe net este sa deschid 7-8 aplicatii din Dock. Le am pe toate asezate in stinga-jos, gata de lansare. Ele isi incarca, updateaza, trimit sau primesc informatie.

Browserul este Chrome. Nici nu am alt browser in dock si este mai mereu deschis. Il restartez foarte rar, doar atunci cind imi cere un update si asta pentru ca, in ultima vreme, Chrome nu a crapat deloc. Si stau pe ultima beta stabila.

Am totusi pe computer si Safari, Firefox 3.6 si Firefox 4.0 beta. Le tin acolo doar ca sa verific compatibilitatea cu boio.ro.

Mail este o alegere evidenta. Vreau sa imi citesc mailurile de pe Gmail si vreau sa le am organizate pe foldere si sa le vad offline.

NetNewsWire este doldora cu Feed-uri RSS. Am cel putin 1200 articole pe zi prin care trec, le sortez, le citesc sau le trimit catre Instapaper. NNW este in Sync cu Google Reader.

Twitter ma amuza si uneori ma informeaza. Nu urmaresc decit prieteni, colegi sau oameni interesanti (Asta spre deosebire de Facebook). Am doua conturi de Twitter (unul este doar pentru chestii legate de munca) celalalt este cel mai urmarit cont din Dobrogea@boioglu.

Ecto nu sta mereu deschis. Dar il folosesc in exclusivitate atunci cind scriu articole pentru boio.ro.

Yahoo Messenger ma ajuta sa tin legatura cu familia si prieteni apropiati.

nvALT este deschis mai mereu pentru sincronizarea notelor de pe iPad sau iPhone, iar iTunes sta deschis doar atita timp cit fac update-urile la Podcasts sau Apps.

Dar in Offline?

Insa ideea articolului era alta. Toate aplicatiile astea (cu exceptia Yahoo) ma ajuta sa am parte de articole, sa scriu, sa citesc, sa ma documentez sau sa notez in offline. Si, asa cum ai ghicit, toate au si un serviciu online cu care se sincronizeaza (fie ca e propriu) sau apartine de Altii (Dropbox, SimpleNote, WordPress).

Mi se intimpla destul de des sa nu am conexiune stabila de net si atunci am invatat sa ma bazez pe aplicatii care imi ofera ceea ce vreau in offline.

Nu odata m-am trezit fara Internet si vedeam cum lumea de pe linga mine se ridica de la masa si pleaca pentru ca nu mai aveau ce sa faca. Eu aveam inca sute de articole ne-parcurse in NNW sau e-mail-uri care asteptau raspuns.

Cind am terminat cu toate, stiu ca am sute de articole in Instapaper, pe iPad si o gramada de Podcast-uri de vazut/ascultat.

Acest articol a fost scris exact intr-unul din momentele alea in care conexiunea a cazut. Dar stiu sigur ca il public imediat ce am acces la Internet.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Si cum ai facut cu articolul acesta pentru WordPress, l-ai trimis pe email sau ai un client de sincronizare cu hostingul? Sau ai un fel de Google Gears pentru WordPress?

  2. Salut!

    Poate ca sunt putin off-topic, dar eu unul, si poate si ceilalti cititori, sunt foarte curios ce podcast-uri urmaresti. Cand ai timp, n-ar strica un articol despre podcast-urile urmarite de tine.

    Mersi.

  3. @Dorin: am mai fost intrebat asta. in iTunes Podcasts intra la tehnologie si alege de acolo primele 5. Nu gresesti niciodata. In timp vei descoperi si altele. Eu le tot adaug si sterg in functie de cum evolueaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*