Pentru ce platesti 29 dolari

Nu stii ce inseamna viteza prin Ethernet pina nu folosesti noul adaptor Thunderbolt – Gigabit Ethernet de la Apple.

Stiu ca Apple incearca sa foloseasca mufe proprietare si ca va mai trece ceva timp pina cind Thunderbolt va fi universal acceptat ca si mufa la scara larga, dar vestile despre ce poate sa faca acum sunt mai mult decit bune.

Marco Arment a testat 3 moduri de a face Back-up cu un Time Capsule. Ciferele vorbesc de la sine:

I ran some speed tests with zPerf from the 15” Retina MacBook Pro to my Gigabit-wired Mac Pro:

Apple USB Ethernet Adapter: 94 Mbps (it’s a 10/100 device, and only USB 2)

Wireless via 802.11n: 118 Mbps (to the newest AirPort Extreme, 15 feet away)

Thunderbolt to Gigabit Ethernet Adapter: 941 Mbps

Cred ca noul meu retina MacBook Pro are nevoie de asta. Just in case…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Viteza este limitata si de capacitatea fizica a HDD ului de a citi / scrie date :) Iar 941 cred ca nu are cum in conditiile in care SSD urile anuntate de Apple in noul macbook pro retina sunt in jur de 500mbps.

  2. Ce bine ar fi chiar sa avem nevoie de adaptorul asta… Asta ar insemna ca avem conexiune la internet de peste 100 de mega pe secunda :)) Poti pune si triplu mega uber thunderbolt to ethernet cu viteza de transfer de 20 de gb pe secunda prin ethernet, daca rds te limiteaza la 100 de mega pe secunda (si nu ma intelege gresit, 100 de mega reprezinta o latime de banda FOARTE buna)! Si chiar daca am avea net asa bun, nu poate ssd-ul sa scrie asa repede. E foarte interesanta tehnologia thunderbolt, dar celelalte componente nu prea sunt la acelasi nivel al evolutiei. Asta face din thubderbolt o mufa prea avansata pt timpul ei, deci in mare parte nefolositoare (inca).

  3. Mai oamenilor, aici este vorba de Megabit, nu Megabyte. Asta inseamna ca viteza reala este de 8 ori mai mica.
    Deci fanteziile de genul “nu poate ssd-ul sa scrie asa repede” nu au sens.

    “E foarte interesanta tehnologia thunderbolt, dar celelalte componente nu prea sunt la acelasi nivel al evolutiei” : =))

  4. @Andrei – citeste cu atentie – am precizat LATIME DE BANDA, nu viteza de download.

  5. @Vali: iar ma faci sa rad. Daca nu ti-ai dat seama ca personajul cu testul vorbea de bit si nu de byte (oricum nu ai fost singurul), nu trebuie sa-mi spui ca nu am citit bine….hai sa fim seriosi. Stai linistit ca se intampla si la case mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*