OVES Enterprise investește 250.000 de euro și deschide primul birou din Washington DC și al doilea din SUA

Mihai Filip

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, deschide cel de-al doilea birou din SUA, în Washington DC. Investiția estimată pentru deschidere este de 250.000 de euro și include cheltuieli cu documente și taxe locale, precum și chiria spațiului aferentă primului an.

OVES Enterprise are prezență în SUA de la finalul anului trecut, când a inaugurat biroul din Silicon Valley, marcând, astfel, intrarea pe continentul american. Compania din Cluj-Napoca are birouri în Europa (România, UK și Germania), Orientul Mijlociu (Dubai) și SUA.

Biroul în Washington DC va accelera extinderea OVES Enterprise în industria de Defence, care este între prioritățile din prezent.

„SUA sunt cel mai atractiv punct pe harta industriei de spațiu și apărare din întreaga lume, iar regiunea Washington, Virginia, este polul dezvoltării celor mai mari companii de Defence. Este fără-doar-și-poate locul în care trebuie să fie orice companie de software cu capabilități în această direcție. Biroul OVES Enterprise din Washington DC este un argument în plus pentru a accelera investițiile de resurse umane și financiare în verticala de Defence, una dintre prioritățile noastre pentru următorii ani.

În SUA avem deja proiecte de amploare, cu un grad ridicat de complexitate și inovație, în Apărare, alături de Healthcare, Data, Fintech și eCommerce și suntem în măsură să fructificăm oportunități în Aeronautică și Green Energy, alte domenii vedetă în această regiune a globului”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Până la finalul anului, aproximativ 30% – 40% din cifra de afaceri a companiei va fi generată de business-ul din SUA. Proiectele pe segmentul Defence vor contribui semnificativ la acest procentaj, în prezent, cota fiind de circa 12% și în creștere.

„O echipă cu prezență fizică în SUA ne va ajuta să construim infrastructura pentru a ridica finanțare pentru produsele pe segmentul de Defence pe care le dezvoltăm.

De asemenea, fiind într-o industrie foarte reglementată, în procesul de selecție al furnizorilor de dezvoltare software, prezența în regiune este un criteriu eliminatoriu pentru marii jucători, care se asigură, astfel, că furnizorul se supune aceleiași legislații și acelorași reguli”, mai spune Mihai Filip.

Investițiile în extinderea internațională ale OVES Enterprise vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, compania țintind deschiderea de noi birouri, fie in Europa, fie în altă regiune din SUA.

Despre OVES Enterprise

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate din punct de vedere tehnologic. În prezent, 80% din cifra de afaceri a  companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES Enterprise are, în prezent, aproape 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*