Asta a fost genul de concurs care imi place: Orange este prima companie mare din Romania care se implica in sustinerea developerilor de iOS din Romania si mai ales, stie sa le rasplateasca eforturile. In ultimele doua luni ai avut ocazia sa vezi aplicatii noi si idei interesante inscrise in concursul Orange si sa le votezi.
3 developeri romani au primit premii in bani, iar ideea unui al 4-lea a fost atit de buna incit sa-i convinga pe membrii juriului ca developerul merita sa ajunga la sediul Apple pentru a participa la WWDC.
Trip Journal a castigat locul 1 la categoria â€aplicatii existenteâ€. IQApps (developerul jucariei) a mai castigat un premiu si la Google. Trip Journal te ajuta sa gasesti prin GPS locatiile preferate, sa documentezi excursiile cu foto si video si apoi sa le postezi pe retelele sociale.
Prietenul boio.ro, Alex Tau a fost apreciat de juriu pentru iLearnWords (actualul Phranslator) – un browser pentru iPhone care traduce automat cuvintele selectate in 50 limbi. Nici Victor Campeanu, un alt apropiat al boio.ro, nu a fost mai prejos. “Scoala de Soferi” publicata in App Store i-a adus premiul 3 in competitie.
Marele castigator este Apropo Media SRL . Nu stiu daca in juriul Orange si printre votanti au fost mai multe fete, dar cabina de proba virtuala si magazinul de haine mobil propus de ei , combinat cu o interfata mobila a site-ului intrefete.ro il vor duce in San Francisco. Un reprezentant Apropo Media va lua parte la editia de anul viitor a WWDC, in cazul in care aplicatia va fi implementata pana la sfarsitul anului.
Sper ca initiativa Orange sa nu se opreasca aici. Sunt o gramada de developeri talentati in Romania si aplicatiile lor merita sa fie promovate. boio.ro iti aduce noutatile la timp si ti-a dat ocazia sa le si testezi, gratuit de atitea ori, dar este de datoria marilor companii sa aiba grija de developeri.
Ăsta-i genul de concurs care nu îmi place. A început promițător și s-a terminat un eșec. Erau zeci de idei de aplicații mult mai interesante și ei au ales porcăria aia de Întrefete, care nu e nimic altceva decât aplicația de la Zara sau orice altă aplicație de modă.
La capitolul aplicații existente, mă așteptam să premieze aplicații destinate publicului local (doar așa promovează industria în România). Oricum aplicațiile câștigătoare sunt exact ca țara noastră: mediocre spre slabe.