9 august 2011: Un tribunal din Germania a interzis temporar comercializarea Samsung Galaxy Tab 10.1 in toata Uniunea Europeana (cu exceptia Olandei). Adica si in Romania.
10 august 2011: Orange Romania vinde nestingherit tableta cu doar 349 euro. Probabil in Romania ajung stirile cu trasura, dupa o saptamana…
update: Reactia oficiala a Samsung Romania:
“Vânzarea produselor care au fost deja distribuite pe piaţa locală nu va suferi nicio restricţie, iar comercializarea acestora va continua în termeni optimi”
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Oare e ceva de genu, nu ai voie sa vinzi, dar toate magazinele care aveau in stoc produsul in cauza il pot vinde, doar ca nu mai pot comanda altele pentru vanzare.
Adi, aici in Romania avem legile si coruptia noastra. La germanica is legile si doar atat.! Deci nu te crampona atat de tare.! Avem pana si transhumanta care uiin UE e FORBIDDEN! INHIBIT! PROHIBITED! Puii mei!
@Florin Lobonea: nu. Hotarirea spune ca pina la orice alta decizie Samsung Galaxy Tab 10.1 nu se mai vinde pe teritoriul Uniunii Europene. In caz contrar Samsung plateste amenzi usturatoare si cei care iau decizia sunt pasibili de inchisoare.
Dar care este motivul pentru care au interzis? Nu sunt nic fan SAMSUNG si nu am nici Tab, sunt curios :)
@Villman: citeste articolele la care duc linkurile din post si vei intelege.
Pe scurt: Samsung a fost dat in judecata pentru ca a furat design-ul iPad. Dar asta e doar o explicatie empirica. Detaliile sunt in linkuri.
Salut Adrian
fara nicio suparare dar cred ca pasim pe nisipuri miscatoare cu astfel de informatii si, desi nu-i sufar pe cei de la Orange cred ca le faci o mare nedreptate.
Iata si altele:
Asking for a preliminary injunction comes with liability. A preliminary injunction is ordered only if the court believes you’re likely to prevail in the main proceeding, but that doesn’t necessarily mean that you will. In the event you lose the main proceeding, you’re liable for damages. In this case, if Apple lost the main proceeding against Samsung, it would have to make Samsung whole (indemnification for lost sales etc.). The main proceeding will, however, take about a year in this case (for the first instance, and there could still be an appeal).
Nu putem sa postam asa fara sa intelegem aplicabilitatea acelui infringement.
Am o intrebare pentru tine: Inainte de aceasta informatie ai consultat un jurist de meserie? Care a fost parerea lui?
Multumesc pentru intelegere
Hotararea respectiva trebuie sa fie pusa in executare in Romania ca sa-si produca efectele propriu-zise. Desi in mod normal ar trebui sa respecte hotararea de buna voie, ca sa previi intr-adevar vanzarile trebuie pusa in executare.
Chiar astazi am pus si eu mana pe un Samsung Galaxy Tab 10.1 . E o tableta reusita din punctul meu de vedere si nu vad atatea similititudini cu iPad. Inafara de design-ul relativ asemanator (desi nu vad cum altfel ar putea arata o tableta), sistemul de operare Android 3.1 are concepte un pic diferite la capitolul UI. E mai “imbarligat” un pic.
Apple mai si exagereaza, lucru pe care il fac toate companiile care ajung la un moment dat in varf.
Faptul ca la noi se vinde desi s-a dat o hotarare la nivel european … :) traim in Romania.
Comunicat Samsung Ro spune ca tot ce e livrat spre comercializare pana la data deciziei in discutie se pot vinde .
@Cristian: eu nu sunt executor judecatoresc. Am postat doua date cu doua fapte evidente. Concluziile le trageti voi.
Orange Romania nu a fost parte in acea cauza, prin urmare hotararea judecatoreasca nu-i este opozabila si nu-i confera niciun fel de obligatie. Dar oricum, instanta din Germania nu este organ al Uniunii Europene. Pe cale de consecinta, nu poate decide ce poate Samsung sa vanda si ce nu, in alte tari decat Germania. Pentru a putea avea putere acea hotarare si la noi in tara, aceasta trebuie recunoscuta de catre o instanta romaneasca printr-o procedura speciala. Sau o alta varianta este ca filiala Apple dintr-un stat membru UE sa apeleze la Curtea de Justitie a Uniunii Europene care poate decide pentru toata uniunea.
Oare?
Eu dacă sunt condamnat în Germania pentru că m-a prins furând, jefuind sau orice infracțiune aș putea face, doar acolo mă numesc hoț? (infractor?) În România sunt ok? Sau trebuie să stabilească fiecare țară în parte…și unele pot zice că da, sunt hoț, altele vor zice că nu?
@Greieras Compari mere cu pere. De fapt, cu prune. :))
In dreptul penal, sunt alte reguli.
Păi prunele-s mai bune… ;)
E adevărat, nu mă pricep deloc la drept, dar după logica mea (care normal că nu e prea ok atâta timp cât nu mă pricep) e cam aiurea. Nu mă refer la interzicerea de a vinde în anumite țări, ci la motivul care a dus la această decizie. Dacă un judecător, o instanță, o curte sau cine naiba ia deciziile astea a hotărât că Samsung sau Apple sau Nokia a furat/copiat/imitat/etc ceva….trebuie să mergi pe la toate instanțele din toate țările posibile să se dovedească asta? Și care ar fi adevărul dacă Germania zice că a copiat iar România zice că nu?
Oricum în România un proces durează vreo 15 ani…așa că Samsung poate sta liniștită aici…TAB-ul lor va fi istorie atunci. Dar sunt țări mai prăpădite ca România în lumea asta unde procesele pot dura mult mai mult….deci trebuie să trăiești un secol să vezi ce se întâmplă până la urmă și cine a avut dreptate…. :)
pai se stie ca Romania este tara tuturor posibilitatilor si se poate observa si cu hotararea Uniuni Europene privind taxa de inmatriculare.