Operatorii economici pot depune, săptămâna viitoare, documentațiile pentru atribuirea de amplasamente pentru desfășurarea de activități sezoniere în stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia, pe vremea când era plină. FOTO Adrian Boioglu
Stațiunea Mamaia. FOTO Adrian Boioglu

Serviciul Autorizare Operatori Economici din cadrul Primăriei Constanța aduce la cunoștința operatorilor economici interesați că, în zilele de 3 și 4 iunie, între orele 08.30 – 16.30 la Centrul de Informare pentru Cetățeni din incinta City Park Mall, se depun documentații în vederea atribuirii de amplasamente pentru desfășurarea de activități sezoniere cu caracter temporar pe domeniu public, în sezonul estival 2021.

Pentru Stațiunea Mamaia:

  • comercializare baloane (Zona Cleopatra – Azur, Hotel Victoria – Melody, Complex Castel – Hotel Iaky, Hotel Modern – Hotel Golden Tulip, Sat Vacanță);
  • activități fotografice (Zona Vila Cosena, Hotel Mercur, Hotel Aurora, Hotel Victoria, Hotel Histria, pasarelă pietonală Perla);
  • realizare și comercializare tablouri și caricaturi (Zona Hotel Flora, Melody, Bar Orient, Hotel Pelican, Hotel Victoria, Butoaie);
  • observații astronomice (Zona Hotel Iaky, Hotel Victoria, restaurant Promenada);
  • comercializare carte (Zona Hotel Iaki, Hotel Victoria, Hotel Modern);
  • comercializare obiecte de artizanat, sculptură, pictură sau alte obiecte de artă populară (Zona Bazar Orient – 26 tonete, Bazar Siret- 17 tonete).

Dosarele vor conține următoarele acte:

  • cerere tip;
  • certificat de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerțului;
  • actul constitutiv al societății sau actul emis pentru desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care să conțină codul CAEN în funcție de obiectul de activitate;
  • pentru desfășurarea de activități fotografice se depun fotografii cu panoul utilizat la realizarea fotografiilor;
  • pentru desfășurarea activităților de comercializare obiecte de artizanat, sculptură, pictură sau alte obiecte de artă populară, depun și dovada calificării deținută de persoana fizică autorizată, de unul dintre membrii întreprinderii individuale, întreprinderii familiale, unul dintre membri asociați sau angajați ai societății comerciale în meseria de artizan, pictor, sculptor, sticlar sau alte meserii tradiționale artizanale (diplomă, certificat de calificare, carnete eliberate de Asociția Meșterilor Populari, autorizații eliberate în baza Decretului Lege nr.54/1990, Legea nr.507/2002, Legea nr.300/2004 sau declarație de notorietate emise de primării), precum și fotografii cu obiectele de artizanat sculptură, pictură sau alte obiecte de artă populară (creație proprie).

Activitatea de comercializare carte se va putea desfășura numai în tonete – modul tip. Atribuirea amplasamentelor se va face pe obiect de activitate și zonă. Operatorii economicii pot depune cereri pentru mai multe amplasamente, dar va fi aprobat un singur amplasament. Perioada de funcționare va fi de minim 60 zile lucrătoare.

În funcţie de cererea operatorului economic, atribuirea se va face pe obiect de activitate si zonă, în funcție de ordinea cronologică a depunerii cererii, cu condiția îndeplinirii condițiilor și cerințelor din anunț.

În cazul în care primul operatorul economic atribuit în ordinea cronologica a depunerii cererii pentru un obiect de activitate si zonă nu îndeplinește condițiile din anunț atunci prin alunecare va fi atribuit amplasamentul următorului operator economic care a depus cererea și tot așa până la ultima cerere.

Taxele pentru ocuparea temporară a domeniului public (pentru fiecare amplasament) sunt cele prevăzute în H.C.L. nr.433/2020 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021 – Anexa nr.9.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*