O simpla schimbare de contract: Vodafone versus RDS

Am ales sa schimb niste contracte de pe persoana fizica pe firma. Guess what? Firmele sunt tratate diferit de anumiti provideri.

Prima vizita – Vodafone

E ciudat ca inca ti se cere stampila cand faci asa ceva, desi in Romania stampila a fost scoasa din contractele comerciale de acum 2-3 saptamani. Cei de la Vodafone inca nu au auzit de asta.

Totul a mers repede si bine cu o singura problema. Trecerea se face imediat (asta e bine), doar ca daca esti la jumatatea lunii de facturare si ai consumat o parte dintre minte esti taxat pentru ele. Ciudat, atata timp cat pastrezi data de facturare, nu?

RCS – RDS au oferte diferite pe firma

Surpriza mai mare a fost la RCS – RDS. Auzisem ceva de politica lor, asa ca mi-am pus sa verific cum sta treaba. Acum am telefon si Internet (de 200 Mbps) si platesc 64 lei.

Daca treceam contractul pe persoana juridica trebuia sa ma abonez si la telefon. OK, sa zicem ca aia nu era o mare problema. Pretul la cablu TV ramanea acelasi, dar Internetul era mult mai scump.

De ce? Well, pentru persoane juridice oferta e diferita. Platesti dublu doar pentru cel mai mic pachet – unul de 50 Mbps. Pentru a ajunge la viteza actuala trebuia sa platesc de 4-5 ori mai mult.

Numai mie mi se pare absurda povestea asta? Pana la urma imi intra in casa acelasi cablu, doar ca factura nu mai era pe numele Adrian Boioglu ci pe un SRL.

PS: imi place imaginea cu hotii de pe pagina RCS – RDS :)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

  1. De fapt cred ca “taxeaza” apetitul romanilor de a-si deconta pe firma mai toate cheltuielile personale.

  2. Solutia este de a pastra abonamentele pe persoana fizica. Asa cum am zis in un alt post chiar daca exista diferenta asta enorma este pacat ca nu se specifica. In momentul in care o firma vrea abonament …undeva acolo ei calculeaza si problemele pe care le adIuce si contractul. Cum ar fi ….avocat, intarzieri , reparatii . O deplasare la o reparatie ce trebuie facuta in 12 ore in timp ce mai ai si alte 5 probleme. Motorina in oras 25 lei + 25 lei /reparatie de om echipaj de 2 = 50 lei ….scara consumabile si…profit … = un minim de 100 lei /problema. Cine nu ma crede …sa ii cheme pe cei de la dimos sa repare masina de spalat (150 lei /deplasare si constatare). De ce platesti 50lei minim pe o instalare de windows ? Si vine vecinul de la 3 ..fara factura si garantie…E simplu undeva in calculele lor … exista un procent care din cauza marketingului agresiv ti se pare mare. Intrebare …de ce nu crezi ca este mic abonamentul pe peroana fizica? Poate pretul cerut este corect cel pentru firme si mic pentru persoane fizice. Pentru ca tot ce a vandut la rds au fost abonamentele mici pe persoana fizica… pe care batalia pentru pret este acerba. E simplu si mi se pare normal. Iti convine accepti. Nu …nu accepti. Apropo iesi din tara si de exemplu italia internetul este muult mai scump si foarte prost. Servicile costa …iar romanul trebuie sa inteleaga asta. (nu ca rds nu ar fi cumparat radio… fotovoltaicele si inca o gramada de infrastructura…si oare cu ce bani… ? )

  3. @Sumoman: Eu nu contest calitatea serviciilor si nici pretul mic al RDS. Doar mi se pare ciudat ca ei imi vand acelasi serviciu, cu acelasi cablu si toate cele la fel la un pret de 5 ori mai mare doar pentru ca il trec de pe un nume pe altul.

  4. strict practic vei avea acelasi lucru ….la un pret mai mare. strict teoretic ai un muult mai bun serviciu de rezolvat reclamatii….

  5. @Sumoman: in 3-4 ani am discutat cu ei de 4 ori, probabil. Merita sa platesc de 5 ori mai mult in fiecare luna pentru un suport tehnic mai rapid o data pe an? :)

  6. cred ca diferenta E data de banda GARANTATA vs banda maxima. Eu la firma am avut maximul comercial pe 2013 (60mb) si plateam 100e… Iar acasa, pt 100mb, plateam 60 ron. Numai ca, daca la birou nu mi-a scazut viteza sub 5MB/sec, acasa aveam uneori si pauze majore…
    Deh, cazuri si cazuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*