Mihai Morar și Andreea Raicu sunt gazdele Festivalului Brazilor de Crăciun: ”Nu ne poate fi bine, dacă nu facem bine!”

Festivalul Brazilor de Crăciun

Pentru cea de-a 21-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun, organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, 23 de artiști și designeri au creat în atelierele lor brazi care spun povestea binelui ce trece de la unul la altul, prin empatie și solidaritate. Brazii pot fi văzuți la Muzeul Național de Artă al României până pe 9 decembrie, când va avea loc Gala, prezentată anul acesta de Andreea Raicu și Mihai Morar.

Într-un context dificil, Festivalul Brazilor de Crăciun rămâne, pentru cel de-al 21-lea an consecutiv, polul solidarității, ediția din acest an demonstrând că binele comun depinde de efortul colectiv, de responsabilitate socială și de implicare.

Seara de Gală a Festivalului Brazilor de Crăciun va avea loc în data de 9 decembrie, la Muzeul Național de Artă al României, în vederea licitării celor mai frumoși brazi de Crăciun și strângerii, astfel, de fonduri pentru restabilirea accesului nediscriminatoriu la educație și la servicii medicale de calitate pentru copiii vulnerabili, prin dotarea prioritară a secțiilor de pediatrie și a maternităților din țară cu aparatură medicală vitală.

Mihai Morar: ”Sunt foarte onorat de invitația făcută de organizația Salvați Copiii, îi mulțumesc Andreei pentru onoarea de a prezenta împreună cea mai importantă licitație caritabilă de pe tot parcursul anului, Festivalul brazilor de Crăciun. Abia aștept să fim acolo și să încercăm și anul acestă să strângăm cât mai mulți bani. Știu că acolo unde noi vom fi poate că e un spațiu privilegiat, nouă ne e bine, dar nu ne poate fi bine, dacă nu facem bine! Cauza e mai puternică decât oricând, doar în ultimul an peste 400.000 dintre copiii din România au ajuns la limita sărăciei. Pentru ei ne adunăm și scoatem la licitație toți brăduții, a fost o muncă enormă pentru designeri, organizatori și abia aștept seară de gală, când ne adunăm forțele împreună pentru 400.000 de copii și pentru faptul că fiecare dintre ei are un nume și o identitate.”

”Până pe 9 de cembrie, pot fi văzuți la Muzeul Național de Artă acești brazi minunați creați de designeri și artiști care și-au găsit timp și energie să fie alături de copii. Nu e foarte ușor în ritmul alert în care trăim să îți rupi din timp și să creezi niște brazi foarte frumoși care să fie licitați. Copiii chiar au nevoie de noi, de munca noastră, de toate eforturile pe care Salvați Copiii le depune, așa s-au și realizat foarte multe lucruri anul acesta: s-au dotat școli, maternități, s-au cumpărat ambulanțe”, a spus Andreea Raicu.

Organizația Salvați Copiii România atrage atenția asupra crizei sociale iminente, care va urma crizei sanitare al cărei impact negativ s-a răsfrânt, în 2020, asupra celor 400.000 de copii aflați în pragul sărăciei.

Potrivit datelor oficiale, copiii români sunt cei mai expuși din Europa riscului de sărăcie severă: țara noastră se afla, în 2020, pe primul loc în topul făcut de Oficiul European de Statistică.  În cifre absolute, vorbim despre 1.582.000 de copii din România (36,3%) pentru care părinții nu pot acoperi costurile unei hrane sănătoase, ale unei educații de calitate și ale unor tratamente medicale urgente.

La ce e bună solidaritatea socială

Grație fondurilor colectate la cele douăzeci de ediții anterioare ale Festivalului Brazilor de Crăciun:

58.868 de copii au beneficiat de sprijin socio-economic, pentru a putea fi integrați educațional și pentru a se preveni abandonul școlar;

39.444 de copii au fost incluși în programul Școala după Școală și de educație remedială;

9.349 de copii au participat la Grădinițele Estivale;

4.624 de copii au fost recuperați educațional, prin programul A Doua Șansă.

În primele 11 luni ale anului 2021, un an marcat de criză sanitară, care i-a expus riscului de excluziune socială tocmai pe cei mai vulnerabili, Organizația Salvați Copiii și-a intensificat programele de reinserție educațională și sprijin socio-pedagogic astfel:

5.946 de copii au beneficiat de suport în programul de prevenire a abandonului școlar prin activități de tip Școala după Școală și ​ Educație remedială;

11.400 de copii au beneficiat de servicii educaționale îmbunătățite, ca urmare a formării cadrelor didactice (477 specialiști formați)

12.000 de copii din 54 de școli au primit dispozitive necesare învățării online, rechizite și produse igienico-sanitare;

748 de copii au beneficiat de suport în programul Grădinițe Estivale;

248 de copii au fost reintegrați prin programul A Doua Șansă.

Pentru cea de-a 21-a ediție, Organizația Salvați Copiii România consolidează Fondul de solidaritate pentru copiii vulnerabili, pentru ca dreptul acestora la servicii sociale, de educație și de sănătate să fie real și nediscriminatoriu. Situația copiilor vulnerabili s-a degradat constant în ultimele luni, odată cu evoluția pandemiei și impunerea unor restricții sociale, care pentru ei s-au tradus în marginalizare și, în foarte multe cazuri, în restricționarea dreptului la educație.

Artiștii care au creat brazi unici, pentru această ediție, sunt: Smaranda Almășan, Ana Bănică, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Adina Buzatu & Maestrul Gheorghe Zamfir, Daniel Codrescu & Atelierul de mozaic, Irina Dragomir, Anca Fetcu Lupu & Beelive Design, Gheorghe Fikl, Omid Ghannadi & Inside Academy, Teodor Graur, Laura Hîncu, Hamid Nicola Katrib, Doina Levintza, Ana Mohonea & Maria Mohonea – Architectural Christmas, Dhaniel Nora, cu sprijinul Sephora, Adela Pârvu, cu sprijinul PPG România, Obie Platon, Felicia Simion, cu sprijinul Mara Mura, Smiley & HaHaHa Production, Ada Tache & Karim Rashid, cu sprijinul Dent Estet, Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro, elevii Școlii Gimnaziale Step by Step & Dhaniel Nora. Acestora li se alătură Salvați Copiii, cu sprijinul Ștefaniei Mircea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*