O cameră video HD identifică mâncarea din cuptor și gestionează singură procesul de coacere, în timp ce un alt asistent virtual vă ghidează pas cu pas, fotografie cu fotografie, în drumul spre friptura perfectă. Iar toate acestea pot fi controlate dintr-o singură aplicație. Bucătăria viitorului nu mai este doar un proiect, ci o realitate, prezentată de către Miele, cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, la IFA Berlin.
Smart Food ID – recunoaștere „facială” pentru mâncare
În urmă cu doar un an, Miele prezenta prima cameră amplasată în interiorul unui cuptor, ce transmite în timp real imagini cu preparatele, astfel că utilizatorii pot modifica parametrii de temperatură, de exemplu, din telefonul mobil. În 2020, inteligența artificială reinventează ideea de recunoaștere facială și o aplică și pentru mâncare. Cu alte cuvinte, noua funcție „Smart Food ID”, introdusă pentru Generația 7000 a cuptoarelor Miele, poate identifica fiecare ingredient introdus în cuptor, fie că este vorba despre cartofi wedges, legume pregătite mediteranean sau brioșe și să regleze automat setările. Utilizatorii nu trebuie decât să confirme că preparatul afișat pe display-ul cuptorului este corect, iar acesta va porni singur programul adecvat. În acest moment, camera poate recunoaște până la 20 de tipuri de mâncare, dar lista este actualizată constant.
Pasionații de pizza sunt și ei răsfățați cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceștia nu trebuie decât să selecteze dacă pizza introdusă în cuptor este congelată sau proaspătă, iar funcția „Smart Browning Control” va utiliza aceeași cameră HD pentru a determina momentul în care preparatul este copt și oprește cuptorul. Cele 2 inovații se completează perfect cu funcția „TasteControl”, ce previne uscarea mâncării prin întredeschiderea ușii cuptorului la finalul procesului, astfel încât temperatura scade cu până la 100 de grade în doar 5 minute. Ulterior, ușa este închisă înapoi automat, iar preparatul ținut cald prin funcția „Keeping warm”.
Atât „Smart Food ID” cât și „Smart Browning Control” vor fi disponibile în curând, prin intermediul unui simplu update de la distanță și vor fi compatibile și cu modelele achiziționate anul trecut.
CookAssist – ghidul virtual pentru bucătarii de ocazie
Pentru bucătarii amatori, care nu sunt neapărat cei mai buni prieteni cu termenul „temperatură ideală”, Miele vine în ajutor cu un upgrade al asistentului virtual „CookAssist”. Parte tot din aplicația generală Miele Smart Home, acest ghid electronic se conectează wireless la plita cu inducție și, cu ajutorul a zeci de rețete înmagazinate, ghidează utilizatorii pas cu pas, inclusiv cu ajutorul fotografiilor, prin întreg procesul de preparare. Practic, aceștia pot urmări în timp real curba de încălzire a plitei, iar când senzorul „TempControl” detectează temperatura ideala, aplicația va transmite o notificare pe dispozitivul mobil. Ulterior, în baza unor algoritmi performanți, plita va menține temperatura constantă și va atenționa utilizatorii doar în legătură cu momentul în care friptura, de exemplu, trebuie întoarsă, precum și despre finalizarea procesului de gătire.
Cu ajutorul start-up-ului KptnCook, Miele va furniza zilnic clienților ce utilizează această funcție inovatoare 3 rețete rapide, ce nu durează mai mult de 30 de minute. Utilizatorii vor primi atât instrucțiuni detaliate, dar și fotografii cu produsul finit, precum și lista personalizată de cumpărături pentru fiecare preparat în parte.
Miele@mobile devine Miele Smart Home App
Odată cu această ediție a IFA, Miele a prezentat și noua generație a aplicației Miele@mobile, redenumită Miele Smart Home App. Transformată într-un adevărat ecosistem, aplicația poate fi utilizată pentru controlul tuturor electrocasnicelor Miele Wi-Fi enabled, dar se transformă și într-un asistent de bucătărie sau valet personal. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii vor putea inclusiv să controleze aparatele espresso și să își configureze rețeta ideală de cafea, ce va fi, astfel, salvată pentru viitoarele cești de cafea.
Be the first to comment