am gasit un restaurant Grecesc – “Zorba’s” tocmai in Bahamas. Mda, e o combinatie de Fast-food american cu mancare cu accente grecesti, dar asta conteaza mai putin.
Am studiat meniul si am ales un Gyro – un fel de shaworma cu carne de miel si vita. Stiam ca mi-a placut in downtown Miami asa ca in Bahamas, nu putea sa fie chiar atit de rau.
Prima intrebare pentru chelnerita a fost “Pot sa iau Gyro doar cu carne de vita…. fara miel?” Stiam ca se poate, numai ca raspunsul ei nu mi-a fost favorabil:
“Masina noastra de Gyro nu separa carnea. Vine direct asa…”
HUH??? De cind e facut o shaworma greceasca de o masina? SI daca e asa, noi de ce nu avem Shaworma facuta la masina? Anyway.. Gyro a fost foarte bun.
Jumatate de ora mai tarziu s-a deschis o usa si a iesit un bucatar inalt si negru, cu o bereta albastra si mustata alba. Oare el era masina de facut Gyro?
hahahahahahaha…..cu siguranta nu…dar toti din domeniul shaormei sunt colorati…oare de ce?
In general la aragaz se zice si masina de gatit. Presupun ca sistemul de coacere al carnii il numesc tot masina de gatit.
Cam toate carnurile de shaworma/gyro/kebab nu sunt din carne 100% piept/pulpa de pui, vita, miel, porc(mai nou). In general sunt combinate in functie de cat de grasa este carnea.Sunt convins ca toate shawormele/gyro de vita au si miel sau pulpa de pui. Carnea daca nu are grasime, de preferat animala, nu se gateste bine la foc direct.
Pofta buna!
Carnea vine gata facuta de la producator, nu o prepara ei.. Si acea carne este in straturi: unul de vita, unul de miel in kzul pe care l-ai intalnit tu, sau alte combinatii. Carnea aceea ca un cilindru mare care se pune in aparatul de facut Gyros, Shaworma, Kebab si altele, u know?
mai omeni buni! Voi n-ati vazut niciodata O “PIRAMIDA” de carne ( poate fi si un con, piramida tronconica,etc ) care se invarte vertical intr-un soi de cuptor, in geam la orice shaormarie? Mormanul ala de carne e alcatuit IN PREALABIL coacerii, din fileuri de carne de diferite animalee ( sau numa dintr-un fel de carne) Cum credeti voi , ca dupa ce se coace si se “rade” ( de pe con)carnea in bucatele sta vre-un “negru “sa sorteze pe specii??? Daca shaormaria se respecta, are in permanenta “la prajit” trei “turnuri de carne” cu amestecuri diferite. Asta intr-un cartier preponderent musulman!!!
@Lucian: se spune masina de gatit. dar nu si in limba engleza…
Am dat o simpla cautare de imagini la “cooking machine” pe google si am primit ca rezultat cam toate modelele de masini de gatit, de la aragaze la fierbatoare de oua.