m-am “spurcat” (cum zice cineva) de vo 2 zile cu leurda.
nu stii ce e aia? pai cum sa-ti explic: o planta salbatica. ea creste in padure (ca d-aia e salbatica) numai primavara si are niste frunze lungi de vo 10 si late de vo 2 cm. are tot felul de proprietati care mai de care mai bune pt corpul omului.
se spune chiar ca ursu care iese din hibernare se duce sa caute leurda. el stie ca ii curata stomacul nefolosit de atitea luni.
leurda poa sa fie mancata simplu, cu sare, in salata sau in alte moduri dar intotdeauna proaspata. daca e uscata sau fiarta isi pierde proprietatile. familia Boioglu e aprovizionata anual de unchiul Vanea de la Ciucurova. el e singurul care stie pe unde creste leurda, prin padure.
aaa, am uitat sa-ti zic ca leurda are gust de ceapa verde si usturoi verde la un loc. d-aici e faza cu spurcatu. si funny e ca eu nu prea le am cu ceapa si usturoiu, da pe asta o maninc…
DRAGA CORNELIA, TE PUP. CIAO. CAMELIA