ok. blogu se dezvolta si in tara noastra. oamenii care tin un blog se inmultesc ca iepurii, isi fac retele, se viziteaza si se comenteaza unii pe altii. stiu (daca ma insel astept sa ma contrazici cu argumente) ca legislatia care reglementeaza presa din romania nu are putere in blogosfera. sau nu? cine si sub ce forma ma poate da in judecata pe mine daca postez aici? textele mele sunt indexate de google si de alte motoare de cautare la mai putin de 36 ore de la postare. asta face un simplu cautator pe google sa ma gaseasca nu dupa nume ci dupa ideile emise… in alta ordine de idei oricine isi poate face blog cu numele altuia. hostu si domeniu este gratuit iar de postat se poate posta dintr-un internet cafe asa ca respectivu isi poate pierde urma destul de repede. sa inteleg ca pot sa fiu chemat in instanta de oricine pt insulta sau calomnie pentru ce scriu aici? sau postarea pe blog nu se supune acelorasi reguli. calitatea mea este de jurnalist, freelancer, blogger sau ce? si pina unde poate sa ma ajunga bratul legii? sunt intrebari legitime, zic yo si astept un comentariu sau un rapuns la ele…
legea blogului in romania?
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
pariu ca nu esti jurnalist. ca jurnalist, esti alergic la tot ce presupune ingradirea drepturilor tale la libera exprimare. “legislatia care reglementeaza presa” nu exista pur si simplu. presa nu este o categorie privilegiata si nici defavorizata. se supune acelorasi legi ca si cetatenii obisnuiti. iar daca cineva isi va dori sa te judece pentru ce scrii aici (asta presupunand ca ai incalcat vreo lege aplicabila oricarui cetatean roman) fii convins ca cineva te va gasi, daca-si va dori cu orice pret acest lucru. Cunosc cazuri de persoane mult mai grijulii cu anonimitatea lor online (la hackeri ma refer) care si-au furat-o big time. Crede-ma ca nu exista asa ceva (anonimitate online), in momentul in care ai deschis calculatorul oricine are la dispoztiei suficiente cunostinte si dotari tehnice poate ajunge la tine cat ai clipi. Un caz celebru este cel al unui jurnalist (ce ironie) chinez care a crezut ca daca isi exprima ideile de la un internet cafe nu va ajunge nimeni la el. A fost arestat si condamnat la moarte.