knol: google reinventeaza wikipedia

“my first google knol review”

knol vine de la knowledge. zice google.

diferenta dintre knol si wikipedia este ca primul vine cu gmail account, are reclame incluse si e promovat de google. deci are sanse de crestere f mari. [apasa pe poza ca sa vezi o pagina de model]

o alta diferenta majora este legata de faptul ca “knol” nu va pune accentul pe promovarea informatiei ci pe promovarea autorilor. oamenii care scriu pe knol vor primii hosting gratuit, unelte dezvoltate de scriere si colaborare online marca google si suportul sau dezaprobarea unei comunitati.

google se va confrunta totusi cu o problema. domeniul knol.com e luat si folosit de niste nord europeni pt a promova nush ce electrocasnice. asta inseamna ca google va plati sau se va alege cu un nou proces.

deocamdata accesul e pe baza de invitatie si grupul e destul de restrins. dar in josul paginii se poate vedea un link “write your own knol”.

google recunoaste ca scopul urmarit in final este crearea de pagini f bine documentate, fiecare pe un anumit subiect care sa fie primele in cautarile google.com. asta inseamna ca daca scrii bine iti poti face la fel de bine. doar ca din bannerele puse de google pe pagina ta knol, nu cistigi tu.

astept primul knol in limba romana. avem atitea de spus!

hey google, i’m willing to test knol in romanian. please send me an invitation ;)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Off-topic:Eu m-am bucurat cand am avut de 2.3$:)
    On-topic:pana cand va aparea si versiunea in limba romana a siteului Knol, intai si intai trebuie sa se lanseze siteul oficial si dupa aia mai vedem.Deocamdata sa vedem ce fac cei de la google, daca domeniu este deja al cuiva

  2. Incet, incet o sa apara. A aparut versiunea hi5-ului in romana, un site care mi se pare total inutil. A2a limba vorbita la Microsoft este romana, sper ca la Google sa fie la fel. Avem oameni destepti, incet incet tehnologia o sa avanseze si in Romania, pasi marunti dar siguri.

  3. Poate chiar si-au gasit-o. In orice caz cel mai bine e sa revenim la acest subiect peste un an, sa vedem cum a fost knol inainte sa fie preluat de Google si cum o sa fie.

1 Trackback / Pingback

  1. knol deschide usa | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*