IRI Travel: Rezervările early booking pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50%

Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel. foto IRI Travel

IRI Travel, principalul touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât și pe cel românesc, anunță că în intervalul 1-15 ianuarie, rezervările early booking pentru sezonul estival 2024 au crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Turiștii au început să rezerve masiv, atât pentru litoralurile românesc și bulgăresc, dar și pentru Grecia și Turcia, reducerile early booking fiind de până la 30%, cu avansuri mici care pornesc  de la 10 % și diferența cu 14 zile înainte de intrarea la cazare. Pragul următor de reduceri este 31 ianuarie, astfel că turiștii pot beneficia de cele mai mari reduceri dacă își rezervă vacanța în luna ianuarie.

”În ultimii ani, în prima parte a lunii ianuarie aveam deja cerere din partea turiștilor pentru sezonul estival, mulți realizând că acum, la începutul anului, pot beneficia de reduceri mari tip early booking. Însă în primele două săptămâni ale acestui an am înregistrat un aflux foarte mare al cererii, cu mult peste cifrele înregistrate până în prezent. Creșterea de 50% față de anul precedent arată apetitul crescut al turiștilor pentru călătorii și vacanțe, precum și faptul că turismul oferă iarăși predictibilitate. Toate cifrele ne indică faptul că 2024 va egala, sau de ce nu, poate și va depăși anul 2019. Firește că această creștere se datorează într-o mare măsură agențiilor de turism partenere, cu care avem o colaborare și o comunicare permanentă”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Iată care sunt creșterile pentru rezervări early booking pentru fiecare destinație în parte, pentru perioada 1-15 ianuarie 2024

Bulgaria: + 54 %

Sunny Beach +62%

Nisipurile de Aur +56%

Obzor +62%

Grecia: +61 %

Thassos: +72%

Riviera Olimpului: +63 %

Halkidiki: +48%

Romania: +23%

Mamaia: +25%

Eforie Nord: +21%

Saturn: +18%

Turcia: +36%

Kușadasi: +38%

Bodrum: +27%

Antalya: +25%

Următorul prag de Early Booking este 31.01, cu reduceri de până la 30%. Multe hoteluri au praguri de reducere de Early Booking și pentru 29.02 și 31.03, cu un nivel mai mic al reducerilor, care ajunge până la 10 – 20%.

Potrivit consultanților IRI Travel,  avantajele programului de Early Booking sunt evidente și sunt cunoscute de tot mai mulți turiști de la an la an și astfel numărul turiștilor care rezervă pe acest program crește. Iată care sunt principalele avantaje ale programului de Early Booking pentru turiști:

► Beneficiază de reduceri foarte mari, care ajung uneori până la 30 – 40 % din valoarea serviciilor rezervate, ceea ce determină o economie foarte mare pentru turiști și astfel cu același buget aceștia pot beneficia de o vacanță mai lungă sau de mai multe vacanțe sau chiar au acces la un hotel cu un confort superior.

► Făcând rezervarea în această perioadă, majoritatea hotelurilor sunt disponibile, așa că își aleg exact destinația și hotelul dorit. Pe măsură ce ne apropiem de sezonul de vară, unitățile de cazare solicitate se ocupă iar turiștii care nu și-au rezervat deja vacanța ajung de multe ori să facă compromisuri și să aleagă altă destinație sau unitate de cazare decât cea pe care și-o doresc. După ce se lovesc de astfel de situații, de obicei în sezonul următor turiștii fac rezervarea mult mai devreme pe programul Early Booking.

Tendințele sezonului estival 2024

Având în vedere că volumul rezervărilor a depășit cu 50% nivelul din aceeași perioadă din 2023, iar interesul turiștilor de a-și rezerva o vacanță este foarte ridicat, avem așteptări foarte mari pentru sezonul 2024. Rezervările au început să se facă încă din luna octombrie 2023 pentru sezonul 2024, ceea ce denotă un interes crescut pentru vacanțe.

Tendințele sunt cele pe care le-am observat în ultimii ani:

► creșterea numărului de rezervări pe programul Early Booking

► turiști tot mai informați, care cunosc foarte bine ce își doresc

► reducerea duratei sejurului și creșterea numărului de vacanțe pe an.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*