Invata sa scrii code

Meseria viitorului? Code.org face o pledoarie destul de convingatoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. ……
    main void
    ……

    hmmm, amintirile ma chinuiesc :-)
    Acum nu mai exista HTML curat, exista CMS-uri, nu mai exista php, perl sau altceva, pentru ca cineva a facut generator si pentru ele.
    Programatorul adevarat a pornit-o de la acel borland pascal si continuat cu cpp in DOS, unde trebuia sa iti scrii rutine in asm pentru mouse cu move jmp etc
    Din pacate sau fericire acum, totul e visual CPP, java etc samd.
    Din punctul meu de vedere, putin din farmecul programarii e cam dus pentru mine, insa e mult mai “frumos colorat” pentru cei care descopera acum programarea.
    E mult mai frumos sa dai click dreapta include OnMouseOver.Action()…..= fa sa apara un MsgBox cu nu stiu ce titlu…

  2. Cred ca pentru un programator (incepator/copil/expert) e util sa vada imaginea de ansamblu, sa foloseasca tool-uri cat mai simple, sa se poata exprima usor; sa-si transforme ideile in “realitate” rapid. (a nu se citi ca am ceva impotriva cu limbajele low level – cred ca am depasit momentul in care trebuia sa scriem o pagina de cod in ASM ca sa vedem un Hello World).

    E interesat de urmarit “curentul” Arduino – electronica si programare low-level aduse la un nivel rezonabil pt. non-geek.

    Si cei de la lego au Mindstorms – un alt concept interesant.

  3. recomand codeacademy.com.

    toate initiativele astea incep sa prinda din ce in ce mai mult contur – ceea ce e benefic pentru exlozia tehnologica a lumii prezente.

  4. o sa fie din ce in ce mai greu sa faci diferenta intre un programator bun si unul..mai putin bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*