International Work Finder își extinde serviciile de recrutare, adăugând în oferta sa și personal din România

Melania Pop

International Work Finder, unul dintre liderii pieței de recrutare de personal din afara Uniunii Europene, face un pas important în evoluția sa, anunțând extinderea serviciilor de selecție și către personalul din România. Astfel, compania va oferi soluții complete de recrutare pentru muncitori calificați și necalificați, precum și pentru poziții de execuție, de la poziții entry-level, până la cele care necesită un nivel ridicat de experiență.

Această extindere reprezintă o etapă firească în dezvoltarea International Work Finder, companie care activează de peste 7 ani pe piața din România. Compania care, până acum, a deservit cu succes mai mult de 600 de clienți din diverse industrii, precum: construcții, HoReCa, retail, curierat, logistică și multe altele, a facilitat integrarea în România a peste 15.000 de angajați din afara Uniunii Europene.

„Extinderea serviciilor noastre pentru recrutarea de personal din România vine într-un moment esențial pentru piața forței de muncă. Este clar că există un deficit major de resurse umane în multe domenii, iar companiile locale se confruntă cu provocări reale în găsirea angajaților potriviți. Noi vrem să contribuim la rezolvarea acestei probleme prin oferirea unor soluții rapide, eficiente și personalizate, care să îmbine nevoile angajatorilor cu oportunitățile potrivite pentru candidați”, a declarat Melania Pop, Business Development Manager International Work Finder.

Deficitul de personal – o provocare majoră pentru piața muncii din România

Conform datelor recente publicate de Institutul Național de Statistică, la finalul anului 2023, existau aproximativ 250.000 de locuri de muncă neocupate în întreaga țară, o cifră alarmantă care afectează creșterea economică și stabilitatea industriei.

“România are contingent de 100.000 de angajați străini, aprobat, pentru a acoperi pozițiile existente, ceea ce înseamnă că, pentru a-și îndeplini contractele în derulare, companiile mai au nevoie de 150.000 de profesioniști. În acest context, compania noastră își propune să folosească expertiza și resursele existente pentru a recruta angajați din România și pentru a aborda industrii noi, cum sunt cea farmaceutică, de IT, inginerie sau domenii tehnice”, a completat Melania Pop.

Din estimările International Work Finder, un român alocă până la 6 luni, pentru a-și găsi locul de muncă potrivit, iar timpul pe care îl petrece în companie este, în medie, de sub 2 ani. Un proces de recrutare eficient, corect și o integrare potrivită ar putea crește retenția personalului în companii, și scădea timpul de recrutare, aducând beneficii atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

“Procesele noastre de recrutare, testare și integrare s-au dovedit extrem de eficiente în atragerea și retenția personalului asiatic, chiar în contextul diferențelor de limbaj și a celor culturale. Avem angajați care au venit în România în 2017-2018 și care sunt și acum la același angajator. De aceea, mulți dintre clienții noștri actuali și-au exprimat interesul de a colabora cu noi pentru atragerea personalului din țară, pe poziții de execuție și de management. În acest context, am creat un departament separat, cu recrutori care au peste 10 de ani de experiență pe piața locală. În această nouă formulă, avem deja proiecte deschise”, a declarat Melania Pop.

Reprezentanții International Work Finder estimează că, în următoarele 6-9 luni, segmentul de recrutare internă, din România, va reprezenta 10% din cifra de afaceri a companiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*