internal linking

ai observat poate, daca citesti boio.ro si daca mai si apesi pe linkuri ca unele dintre ele sunt “internal links”. asta inseamna ca, daca apesi pe link te vei duce catre o pagina unde eu vorbesc mai mult despre subiectul respectiv.

sa luam exemplul iPhone. daca apesi pe link te vei duce la tag-ul iPhone si vei putea citii tot ce am scris despre iPhone. in acelasi timp vei vedea poze si video.

de ce fac internal linking? evident ca despre iPhone s-au scris tone de pagini si daca dai un search pe google vei gasi ce vrei. de cele mai multe ori informatiile sunt contradictorii (fiecare isi exprima parerea proprie pe bloguri) si unele nu sunt chiar exacte. as fi putut sa fac un link catre pagina oficiala de pe site-ul apple, dar atunci nu ai fi primit decit jumatate de adevar: adik info oficiale ale producatorului, fara nici o referire la cum se deblocheaza sau “sparge” iPhone.

nu fac internal linking cu orice cuvint. chiar daca am un tag cu acea notiune. asta pt ca ar devenii suparator. dar atunci cind vine vorba de anumite produse, un link catre o pagina care iti descrie in amanunt acea notiune, cu foto, video si toate in limba romana est emult mai folositoare.

am tinut sa postez asta nu numai ca o nota pt cititorii boio.ro ci si pentru carcotasii care nu au ce face acasa sau la munca si se baga in seama semnalind-umi ca postez internal links.

da, o fac. am facut asta numai pt iPhone, apple si pe boio.ro. ca sa fie clar. si nu de fiecare data cind apare cuvintul in cauza.

ideea e veche si e practicata la scara larga de mai toate blogurile bune de afara. engadget si gizmodo, cele mai cunoscute bloguri de IT din lume practica internal linking.

iar techcrunch, atunci cind scrie despre un site web pune linkuri catre un alt site afiliat cu ei (care e de fapt o baza de date cu informatiile despre) si nu catre adresa web la care se face referire.

blogosfera romaneasca mai are insa de invatat despre toate astea si unii trebuie sa gandeasca de doua ori inainte sa posteze comentarii, poate…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Revin la post-ul asta mai vechi cu o completare.

    Internal linking-ul are mai multe avantaje:

    1. (re)popularizarea unor articole mai vechi
    2. Ajuta la indexarea site-ului (si crawlability)
    3. Trimite link juice pe paginile catre care duce linkul, imbunatatind posibilitatea sa rankeze (cand se face internal linking in masa de obicei se face cu scopul de a urca mai multe long tail keyword-uri in motoare)

    Ideea e sa fie facut cu cap, nu intr-un mod abuziv (si nu te acuz pe tine ca ai abuzat de IL, spun doar cum ar trebui folosit in mod ideal).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*