Încep înscrierile pe platforma națională Make For Romania

Florin Cobuz, fondator Make4.ro

Make For Romania construiește prima bază de date validată cu toate atelierele și antreprenorii care lucrează în industria producției la scară mică și medie din România – ateliere, makeri, antreprenori care meșteresc, producători și furnizori de materiale. Asociația Nod makerspace, inițiator al Make4.ro, lansează invitația de înscriere în prima platformă online din România dedicată acestora în vederea creării unui ecosistem de sprijin și a unei comunități naționale.

Platforma conectează oamenii și companiile care au idei inovatoare, cunoștințe și infrastructură pentru a dezvolta proiecte și obiecte care să-i ajute pe cei care au nevoie și facilitează interacțiunea dintre comunitățile de makeri din întreaga țară.

”Încă de la lansarea platformei în primăvară, am sesizat un interes real din partea tuturor celor implicați în producția la scara mică de a face parte dintr-o comunitate națională. În cele câteva luni de pandemie, industria producătoare la scară mică și medie a fost puternic afectată. Mulți producători, makeri și furnizori de materiale și servicii au căutat sprijin la noi și s-au orientat către proiecte care să le asigure existența și continuitatea pe piață, și totodată să aducă o contribuție socială”, declară Florin Cobuz, fondator Make4.ro și Asociația Nod makerspace.

Noile funcționalități ale platformei permit crearea a trei tipuri de profiluri de utilizator, membru, maker și producător/ furnizor, în funcție de nevoile de sprijin – schimb de experiențe, cunoștințe, solicitare de sfaturi și idei, căutare de parteneri și furnizori de materiale. Înregistrarea se realizează doar cu adresa de e-mail.

Ca simplu membru, utilizatorul poate vizualiza proiectele în desfășurare listate, poate studia ofertele de produse și servicii oferite de makeri sau furnizori, poate cere consultanță sau contacta oamenii potriviți care să ofere sprijin în execuția unui proiect.

Prin profilul de maker, utilizatorul poate accesa funcționalități care să-l ajute direct în activitate:  listează serviciile și produsele pe care le oferă, accesează materiale și servicii de la furnizori, inițiază colaborări cu ceilalți membri ai comunității, oferă consultanță sau găsește sprijin pentru execuția proiectelor.

Utilizatorul cu profil de producător sau furnizor de materiale și servicii beneficiază de facilitatea de listare și promovare a produselor și serviciilor sale și se poate integra în proiecte inovatoare. Platforma corelează produsele listate cu cerințele și propunerile existente din partea makerilor, pentru a crea parteneriate inteligente în proiecte cu impact. În prezent sunt 15 categorii de materiale și servicii în care producătorii și furnizorii își pot încadra produsele și serviciile, printre care: lemn, metal, piatră, textile, plastic, filamente 3D, electronică și echipamente.

”Ne așteptăm ca până la sfârșitul anului să avem 1.000 de membri makeri, ateliere și mici fabrici și 300 de producători și furnizori de materiale și servicii. Platforma este în continuă dezvoltare și vom aduce în perioada următoare funcționalități noi prin care membrii să-și poată face produsele vizibile și vandabile”, spune Florin Cobuz.

Înscrierile se pot face pe Make4.ro, secțiunea Bază de Date sau link direct www.user.make4.ro. Utilizatorii înregistrați în platformă sunt conectați cu cei din industrie printr-o secțiune de Newsfeed unde află informații despre activitățile makerilor, proiectele în desfășurare, diverse știri din industrie, noutăți despre materiale noi atât la nivel local, cât și internațional, și oferte disponibile de la furnizori.

Platforma Make4.ro va cuprinde cea mai mare bază de date de makeri și furnizori, și va putea fi accesată de toți cei care sunt membri ai comunității. Cei care se înscriu în platformă pot face recenzii și trimite mesaje celor cu care au lucrat deja sau cu care își doresc să colaboreze, pot folosi motorul de căutare pentru a găsi anumite tipuri de produse, servicii sau materiale sau își pot găsi furnizori pentru proiectul la care lucrează.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*