În 2020, românii au accesat peste 13.000 credite în valoare de peste 400 milioane de euro, în creştere cu aproape 30%

Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

În 2020, în primul an de pandemie, românii au accesat cu ajutorul brokerilor de credite peste 13.000 de împrumuturi în valoare de peste 400 milioane de euro, în creştere cu aproape 30% faţă de anul 2019, potrivit datelor deţinute de brokerul AVBS Credit, membru al Asociației Române a Brokerilor de Credite.

Creşterea raportată se datorează stării de incertitudine instalată treptat pe parcursul anului pandemic, dar şi datorită apetenţei românilor cu venituri medii de a investi în achiziţii personale şi sigure, care să le asigure un confort sporit pentru desfășurarea de acasă a activităților profesionale, școlare, familiale sau de socializare.

„Piaţa de brokeraj bancar se află pe un trend ascendent, înregistrându-se creşteri în valori de aproximativ 30%, iar printre investiţiile preferate de românii care au accesat un credit bancar în 2020 se regăsesc proprietăţile imobiliare, autoturismele, electrocasnicele mari şi obiectele de mobilier. Mulţi dintre românii care şi-au desfăşurat activitatea profesională de acasă au simţit nevoia să îşi reconfigureze spaţiul de locuit pentru a lucra sau pentru a le oferi un ambient adecvat copiilor”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder, AVBS Credit.

Românii sunt deschişi să acceseze credite bancare prin intermediul brokerilor de credite, iar pe parcursul primului an de pandemie, printre cele mai căutate și accesate credite bancare au fost: creditele ipotecare (80%), creditele de nevoi personale (14%), creditele Noua Casă (4%) și alte tipuri de credite (2%).

Astfel, valoarea medie a unui credit bancar accesat de un român prin intermediul unui broker de credite se situează la aproximativ 30.000 EURO, iar cea mai mare valoare înregistrată a unui credit bancar intermediat de AVBS Credit a fost de 255.000 EURO, pentru a investi într-o locuință, în Ilfov.

Printre cele mai populare oraşe de unde românii au accesat credite bancare se numără: București – orașul de frunte al clasamentului, Constanţa, Iași, Timișoara și altele.

Strategia pe care a adoptat-o brokerul bancar AVBS Credit în anul 2020 a fost bazată pe dialog, deschidere şi transparenţă cu oamenii care au decis să plece din bănci pentru a se alătura unei companii dinamice din domeniul brokerajului bancar şi pentru ca aceştia să îşi poată continua activitatea.

Reprezentanţii companiei AVBS Credit estimează o creştere de 50% a volumului de credite pentru anul în curs. Pentru a consolida această direcţie, AVBS Credit îşi reconfirmă angajamentul pe termen lung cu cei 50 de francizaţi actuali, dar şi cu oamenii din bănci cu spirit antreprenorial care vor să îmbrăţişeze o nouă etapă în cariera bancară, devenind, astfel, brokeri de credite în sistem de franciză.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*