Experiența Orange 5G disponibilă de astăzi în municipiul Bacău

Orange Smart Shop Lascar Catargiu
Orange Smart Shop

Orange România continuă extinderea rețelei 5G și, începând de astăzi, oferă locuitorilor, autorităților publice și companiilor din municipiul Bacău acces la cea mai bună experiență de conectivitate.

Bacăul devine al 18-lea oraș din țară în care rețeaua Orange 5G este disponibilă, alături de Brașov (inclusiv Poiana Brașov), București – acoperit 100% 5G, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța (inclusiv stațiunea Mamaia), Iași, Timișoara, precum și în Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni, Predeal și Voluntari.

Astfel, clienții cu un abonament Orange 5G şi un dispozitiv compatibil vor beneficia de acces în cea mai rapidă rețea 5G din România, conform certificărilor Ookla, și se vor bucura de viteze maxime de download de până la 1.2 Gbps.

Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii tot mai mari a consumului de date mobile, dar şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă. În plus, clienții rezidențiali pot alege abonamentul 5G care li se potrivește și au la dispoziție o gamă variată de telefoane 5G în magazinul online Orange. În același timp, companiile și administrațiile publice pot accesa internet fix de mare viteză, chiar și acolo unde nu există fibră optică, datorită soluției Orange Business Services de Wi-Fi 5G la punct fix.

Orange 5G | Noi oportunități de dezvoltare

Cu viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, rețeaua Orange 5G este capabilă să ofere utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de internetul prin fibră optică, dar deschide și noi oportunități de dezvoltare în zona de inovație și cercetare.

Rețeaua Orange 5G aduce nu doar viteze superioare tehnologiilor existente, ci şi latenţe reduse. Acestea se traduc printr-un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut, de nivelul milisecundelor, ce deschide noi posibilități de business, precum interconectarea mașinilor inteligente, dezvoltarea de soluții de telemedicină, transmiterea unor cantități mari de date necesare transmisiunilor 4K, live și multe altele.

Pentru a oferi clienților săi cele mai înalte standarde de conectivitate 5G, Orange inovează constant în acest domeniu. Astfel, în martie 2021, Orange și Institutul de Cercetare CAMPUS al Universității Politehnica din București au deschis primul laborator 5G din România, un hub în care mediul academic, startup-urile și companiile pot să inoveze și să testeze soluțiile bazate pe tehnologia 5G. De asemenea, în primul trimestru din 2022, capacitățile 5G au fost testate cu succes, în premieră în laboratorul 5G Orange din România, unde a fost realizată prima sesiune de date ce folosește nativ doar infrastructura 5G, respectiv rețeaua de tip StandAlone (5G SA), ceea ce permite uRLLC (Ultra-Reliable Low Latency Communications), oferind latență de sub 5ms și capacitate mare de transfer a datelor în partiții dedicate ale rețelei 5G.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*