Evrotrust își consolidează prezența pe piața românească, fiind înregistrat oficial ca furnizor de servicii de identificare electronică de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Valentina Dragomir. FOTO PI2 PR

Evrotrust, unul dintre liderii în furnizarea de servicii de certificare digitală, cu peste 1,4 milioane de utilizatori internaționali, a fost înregistrat oficial ca furnizor de servicii de identificare electronică de către Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Astfel, Evrotrust este înscris în lista de terți autorizați pentru verificarea la distanță a identității prin mijloace video. Această recunoaștere îi permite companiei să ofere servicii de identificare electronică în România.

Certificarea ADR confirmă faptul că serviciile Evrotrust respectă cele mai înalte standarde impuse de Regulamentul eIDAS al Uniunii Europene, care reglementează tranzacțiile electronice sigure la nivel european. De asemenea, aceasta atestă că serviciile de identificare electronică oferite de Evrotrust sunt recunoscute legal în România, oferind companiilor și persoanelor fizice garanția că tranzacțiile electronice efectuate cu persoane identificate la distanță sunt sigure și aplicabile. Astfel, utilizatorii sunt protejați împotriva fraudei, accesului neautorizat și încălcărilor de securitate a datelor, ceea ce garantează integritatea și autenticitatea tranzacțiilor digitale.

„Suntem încântați că soluția noastră de identificare electronică a obținut certificarea ADR, marcând un pas important în angajamentul nostru de a oferi soluții de identitate digitală de înaltă calitate. Această certificare confirmă atât fiabilitatea și securitatea tehnologiei noastre, cât și conformitatea noastră cu cele mai înalte standarde din industrie”, declară Valentina Dragomir, Country Manager România, Evrotrust.

Beneficii pentru companii, cetățeni și sectorul public din România

Întreprinderile, cetățenii și instituțiile publice din România pot adopta soluțiile de certificare digitală și identificare electronică oferite de Evrotrust pentru a-și eficientiza operațiunile. Companiile din România pot utiliza Evrotrust pentru a verifica la distanță identitatea clienților sau angajaților, facilitând furnizarea de servicii digitale și semnarea documentelor electronice. Organizațiile au posibilitatea de a integra direct serviciile de identificare electronică și semnătură electronică ale Evrotrust în aplicațiile lor mobile sau web. De asemenea, acestea pot folosi aplicația mobilă Evrotrust pentru a simplifica procesul de verificare a identității și semnarea documentelor, atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

„Evrotrust se diferențiază printr-o platformă complet automatizată, ușor de utilizat, care permite verificarea rapidă și sigură a identității digitale, procesul fiind finalizat în mai puțin de un minut. Un aspect unic al soluției noastre este angajamentul de a ne asuma întreaga răspundere legală în cazul oricărei erori de identificare, un nivel de siguranță pe care nicio altă soluție de pe piață nu îl oferă. Misiunea noastră în România este de a pune la dispoziția companiilor și persoanelor fizice instrumentele necesare pentru a se adapta și prospera în economia digitală,” adaugă Valentina Dragomir.

În contextul promovării transformării digitale de către Guvernul României, serviciile Evrotrust joacă un rol esențial în facilitarea guvernării electronice (e-governance). Instituțiile publice pot adopta soluții de identificare electronică și semnături digitale pentru a oferi servicii publice online eficiente, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la ghișee sau să aștepte la cozi.

Evrotrust are peste 1,4 milioane de utilizatori internaționali cu vârste între 18 și 80 de ani și sute de clienți corporativi, inclusiv 15 dintre cele mai importante instituții bancare din UE. Printre partenerii săi de afaceri se numără Mastercard, Allianz, DocuSign, UniCredit Bulbank, Raiffeisen Bank, KBC Bank, SoftServe, EPAM, Sutherland și TELUS International.

Ce este înregistrarea ADR și de ce este importantă?

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) este instituția guvernamentală responsabilă de coordonarea și promovarea transformării digitale în sectoarele public și privat din România. Unul dintre principalele sale roluri este să se asigure că furnizorii de servicii de certificare și identificare electronică, precum semnăturile electronice, respectă standarde stricte de securitate, transparență și fiabilitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*