ELKO Romania propune partenerilor soluția body-worn cu camerele AXIS W100 și platforma Milestone XProtect

Camere de tip body-worn. FOTO Elko România

Implementarea pe scară largă a tehnologiilor video actuale a contribuit semnificativ la îmbunătățirea securității, iar integrarea lor în soluții complexe a influențat pozitiv calitatea serviciilor. Cu toate acestea, oamenii au în continuare un rol important în sistemele de securitate, indiferent că este vorba despre companii mici și mijlocii, corporații multinaționale, instituții guvernamentale sau chiar orașe întregi. Atunci când este vorba despre agenți de securitate, forțe de poliție sau alte persoane implicate activ în domeniul siguranței, aceștia au nevoie de tehnologie avansată, modernă, pe care să se poată baza, pentru a putea răspunde în mod eficient celor mai noi provocări.

Ideea de camere care pot fi purtate, camere de tip body-worn, nu este nouă, aceste camere fiind deja folosite pe scară largă – atât pentru a contribui la siguranța celor care lucrează în domeniul securității, cât și pentru a documenta video anumite procese din domeniul logistic și retail.

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum, propune soluția integrată a camerelor AXIS W100 pe platforma VMS Milestone XProtect. În era soluțiilor integrate și a sistemelor interconectate, Milestone Systems permite integrarea camerelor body-worn în această soluție de management video, XProtect.

Camera body-worn – Martor oculari și asistent în instruire

Camerele body worn joacă de cele mai multe ori rolul martorilor oculari și pot reprezenta o sursă de dovezi deosebit de valoroasă în investigarea unor incidente. În plus, simpla lor prezență are un rol descurajant, de prevenție, precum și de documentare pentru procesele specifice în domeniul producției, retail, guvernamental ș.a. În privința securității, soluțiile de body-worn asigură în primul rând transparența, asistând purtătorul ca martor imparțial care va arăta evenimentele așa cum s-au întâmplat, precum și efectuarea unui serviciu profesional cu toată responsabilitatea, indiferent de domeniul în care se aplică. Un alt scenariu de utilizare presupune documentarea operațiunilor, filmările realizate fiind utile în procesele de instructaj ulterioare pentru a înțelege cu ușurință anumite proceduri.

Dacă avem în vedere utilizarea de către poliție, armată și alte instituții guvernamentale, purtarea acestor camere body-worn ajută la descurajarea acțiunilor de intimidare sau agresiunilor împotriva reprezentanților instituțiilor, precum și asigurarea transparenței și responsabilității civice în operațiunile desfășurate. În anumite misiuni tactice defensive rolul purtării acestor camere body-worn este de a urmări desfășurarea procesului și a asista instructajul persoanelor în organizarea misiunilor.

În domeniul sănătății, conform statisticilor circa 21% dintre asistentele medicale ar putea fi agresate verbal, iar echiparea acestora cu dispozitivele body-worn îi poate descuraja pe agresori, asigurând monitorizarea. Însă poate permite intervenția în timp util pentru a facilita securitatea personalului medical. Iar, ulterior, cu ajutorul acestor soluții se pot documenta situațiile la care au fost expuse pentru a înțelege și a se pregăti cât mai bine pentru a face față oricăror posibile agresiuni.

În domeniul logistic și al transporturilor, soluțiile body-worn asigură responsabilitatea, transparența și instruirea personalului prin documentarea procedurilor specifice proceselor de activitate. Iar atunci când vorbim de domenii cu riscuri ridicate, cum este domeniul energetic sau oil& gas soluțiile bazate pe camerele body-worn pot asigura monitorizarea constantă a traseelor și trasabilitatea tuturor activităților derulate conform procedurilor auditate.

Avantajul camerelor care pot fi purtate este, însă, că sunt mobile, însoțind polițiștii, agenții de securitate sau persoanele care le folosesc. Iar atunci când soluția body-worn se suprapune cu un sistem de securitate, aceasta aduce o perspectivă diferită în context, ceea ce poate conduce la o îmbunătățire semnificativă a rezultatelor. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este însă nevoie ca toate materialele video să poată fi administrate și analizate centralizat, cu ajutorul platformei de video management performante.

Platforma video XProtect integrează camerele body-worn

Milestone XProtect și-a dovedit eficiența în acest domeniu peste tot în lume, răspunzând întotdeauna prompt noilor provocări și anticipând cerințele și nevoile utilizatorilor. Adăugarea posibilității de a integra camere care pot fi purtate reprezintă un nou pas în această direcție de dezvoltare, axată pe integrare, colaborare și interconectarea sistemelor. În acest fel, camerele mobile pot beneficia de aceleași soluții de analiză avansate cu care sunt prevăzute la ora actuală cele mai performante sisteme de supraveghere video. În plus, se adaugă și alte beneficii, căci, prin intermediul platformei VMS, se poate determina, de exemplu, dacă și unde este nevoie de ajutor, pe baza analizării datelor transmise de o cameră echipată cu modul GPS și giroscop.

Evident, disponibilitatea unei platforme capabile va fi de mare ajutor corelat cu echipamentele compatibile. Din acest motiv, Milestone a dezvoltat XProtect ca platformă deschisă și colaborează cu o multitudine de producători de hardware de renume, iar comunitatea Milestone de dezvoltatori creează peste platforma deschisă noi aplicații utile în diferite domenii de activitate. Un principiu similar stă la bază camerelor body-worn, iar un bun exemplu în acest sens îl reprezintă compatibilitatea cu modelul recent lansat de Axis Communications – AXIS W100 – distribuit la nivel național prin ELKO Romania.

AXIS W100 – rezoluții bune de înregistrare și calitate audio

Echipată cu un senzor 1/2.9”, AXIS W100 poate filma la rezoluție 720p sau 1080p cu până la 30FPS, cu compresie H.264 și transmite live cu tehnologia Axis Zipstream, pentru a reduce lățimea de bandă necesară, fără a denatura calitatea imaginii. La îmbunătățirea calității video contribuie și tehnologia WDR (Wide Dynamic Range), care facilitează redarea optimă a tuturor detaliilor dintr-un cadru, indiferent de complexitatea iluminatului ambiental. De asemenea, calitatea audio a fost și ea avută în vedere, astfel zgomotul de fond este semnificativ redus, datorită designului care implică două microfoane. Printre funcțiile modelului se numără și localizarea GPS, accelerometru și giroscop pe 6 axe, conectivitate Bluetooth și 802.11b/g/n. La acestea se adaugă o autonomie de până la 17 ore, asigurată de bateria de 3600mAh și capacitatea de a stoca până la 30 de ore de material video, oferită de soluția de stocare încorporată de 64GB. Prin urmare, camera AXIS W100 dispune de toate calitățile necesare pentru a asigura supravegherea video și protecția optimă pe durata unei zile de lucru, iar prin integrarea pe platforma Milestone XProtect, dispozitivul poate fi folosit în mod inteligent, în cadrul unor sisteme de securitate și supraveghere complexe, capabile să răspundă în mod eficient oricăror pericole. În plus, camera poate fi folosită cu succes și în situații mai puțin critice, precum monitorizarea sau înregistrarea unor sesiuni de antrenament, în vederea evaluării ulterioare, pentru determinarea elementelor ce ar putea fi îmbunătățite.

Prin introducerea pe platforma oferită de Milestone Systems a camerelor body-worn alături de lansarea ultimelor versiuni ale acestor modele de la Axis Communications din ultima perioadă vin ca urmare a cerințelor și nevoilor din piață, ca un trend important în domeniul securității. Prin distribuirea acestei soluții, ELKO Romania continuă să își respecte promisiunea de a furniza soluții complete și competente, capabile să răspundă în mod eficient celor mai noi provocări din domeniul securității și nu numai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*