Am auzit mai multe persoane care laudau aplicatiile de Android ca sunt gratuite, in comparatie cu variantele lor full pentru iOS. Astazi cautam ceva despre “Words with friends” de la Zynga si am dat de blogul developerilor. Cred ca am aflat de ce au preferat sa o faca gratuita…
Ca sa instalezi o simpla aplicatie, trebuie sa o dezinstalezi pe cea veche. NU, nu apesi pe icoana si apoi pe X-ul din colt si aplicatia dispare, ci urmezi tutorialul cu poze, de pe site-ul developerilor:
Mergi la Settings, apesi pe Applications, apoi cauti Manage Applications. Gasesti in lista aplicatia dorita, apesi pe ea si apoi iti apare pagina cu informatiile despre aplicatie pe care gasesti butonul de Uninstall. Nu se dezinstaleaza pina cind nu apesi OK. Esti intrebat daca esti sigur ca vrei sa o dezinstalezi si apesi din nou OK.
Abia apoi urmeaza instalarea, care nu e mai usoara. Si asta nu e tot! Odata dezinstalat jocul, pierzi tot progresul de pina atunci. Ca sa le vezi din nou, trebuie sa intri pe serverul developerului si sa te loghezi cu username-ul si parola ta si sa reinstalezi plansele jucate.
Iar daca ar fi doar atit, ar fi excelent. Problema e ca postul cu explicatiile de dezinstalare si instalare este urmat de 100 intrebari si raspunsuri. Multi useri se pling de probleme la recuperarea planselor deja jucate, altii zic ca nici macar nu pot sa dezinstaleze aplicatia veche, altii incearca sa o instaleze pe cea noua si nu vad decit un empty tile etc.
Pentru userii de Android OS, am sa descriu si procesul de update al unei aplicatii pe iOS: Deschizi App Store/iTunes de pe computer sau telefon (bagi parola, daca nu erai deja logat) si dai update. Jucaria noua o inlocuieste pe cea veche si tot progresul jocului tau e acolo.
De aia sunt aplicatiile de Android OS gratuite in comparatie cu variantele lor pentru iOS.
update: citiva useri de Android spun, in comentarii, ca nu orice aplicatie si versiune de Android OS urmeaza pasii de mai sus pentru update/dezinstalare. Simplul fapt ca esti nevoit sa folosesti Installere sau Managere de aplicatii si ca experienta nu este unitara, ci depinde de locul de unde ai luat fiecare aplicatie, face toata povestea prea complicata.
@lavy Scire românește și poate îți va răspunde cineva. Adi, cum de ai lăsat mesajul ăsta? :D
Contul nu este numai pentru market, ci acum ai și o adresă de Gmail, etc. Și cum vrei să descarci aplicații fără cont Google?
Pai nu e chiar asa… deloc :D. Pentru instalarea, dezinstalarea, update-ul oricarei aplicatii de android trebuie un singur lucru: sa fii de acord. Sa apesi butonul agree :). Atat.
1. Update-ul automat al aplicatiilor android: la toate aplicatiile android update-ul se face automat, in fundal, fara ca tu sa bifezi nici macar un buton, si fara sa iti bati capul. In momentul cand telefonul are internet (fie prin wi-fi, fie prin 3g) el actualizeaza automat toate aplicatiile instalate in telefon care au un update disponibil. E ca la google chrome: nici macar nu mai stiu ce varianta e instalata, dar stiu sigur ca e cea mai recenta.
2. Daca nu ai bifat “automatic update”, atunci update-ul aplicatiilor se intampla cam asa: cand intri pe market ai 3 sectiuni. Una dintre ele este sectiunea cu aplicatiile instalate in telefonul tau. Aplicatia care are un update disponibil iti notifica exact asta: update disponibil. – apesi un singur buton ca esti de acord cu update-ul. Atat.
3. De pe net. De pe orice calculator conectat la net intri pe market.android.com. Te loghezi cu contul tau de android (acelasi cu cel de pe telefon, gmail, youtube, google plus, etc etc… contul tau google pe scurt). Voila! toate aplicatiile sunt acolo. Faci update manual, bifezi update automat, instalezi, dezinstalezi, faci toate manevrele, ca si cum ai fi pe telefon, dar avand comoditatea unei tastaturi si unui monitor. Si oricare manevra de mai sus iti cere apasarea unui singur buton: agree. Manevrele facute in contul tau de market se sincronizeaza automat in telefon, nu mai trebuie apasat niciun buton.