Danube Delta – povestea unei aplicatii romanesti pentru Delta Dunarii

Sunt developeri in Romania care stiu sa faca aplicatii care au un scop mai mare decit acela de a fi o pata de culoare in AppStore.

Danube Delta este o aplicatie facuta de Read Forward. Am mai scris despre ei si aplicatiile lor pe boio.ro. Este o companie facuta de romani pasionati de manuale si carti digitale. Ultimul lor proiect a fost facut pentru Administratia Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) pe bani europeni.

În luna august, Cristian a vrut să se pună în pielea turistului care pleacă în Deltă şi nu are la dispoziţie un astfel de manual digital. El şi-a luat un coleg din Constanţa şi a ajuna la o pensiune din localitatea Crişan.

“Am făcut un lucru care era inconfortabil pentru toată lumea: nu am planificat nimic când am plecat la drum. Ne-am cazat la o pensiune şi a doua zi am mers cu barca până la Sulina. Am stat doar cu ochii în telefon, pe diferitele sisteme de hărţi existente”, povesteşte Cristian Dinu.

Documentarea lor nu a fost una riguros ştiinţifică, dar din ea a apărut ideea includerii a unui meniu care îţi detectează automat locaţia şi o transmite autorităţilor în cazul în care te rătăceşti pe canale. În trei zile, developerii obişnuiţi să lucreze cu ochii în calculator au discutat cu localnicii şi au găsit soluţii inedite pentru problemele cu care s-ar confrunta un turist în Deltă.

Am discutat astazi cu developerii si am publicat pe adevarul.ro si in ziarul Adevarul (editia de marti, 28 octombrie) povestea aplicatiei si a modului in care ea a fost realizata. Iti recomand sa o citesti si sa testezi aplicatia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*