Cum citesti articolele (mai tarziu)?

Eu am citeva metode:

1. Las tab-urile deschise in Chrome.

Imi citesc Feed-urile RSS in Feedly pe Chrome si in Twitter. Atunci cind ma tenteaza ceva le deschid intr-un tab nou si le citesc. Fie imediat, fie in aceeasi zi, mai pe seara. Incerc sa nu las nimic deschis mai mult de 24 ore.

2. Instapaper

Atunci cind un tab este deschis mai mult de 24 ore inseamna ca vreau sa citesc neaparat articolul in cauza. Il mai suport putin, apoi apas bookmarklet-ul de Instapaper.

Dar asta nu prea rezolva problema cititului, pentru ca in Instapaper am citeva sute (sau poate mii) de articole. Citesc de pe Instapaper doar cind am o seara mai linistita, de obicei doar pe iPad. Da, imi lipseste un client Instapaper bun pentru Mac. Am tot zis ca o sa incerc ReadKit 2.

3. iReader in browser

M-am obisnuit atit de mult cu Instapaper, incit am cautat o solutie pentru a scapa de reclame si ferestre inutile cind am de citit ceva.

Cea mai buna solutie a fost extensia iReader pentru Chrome. Mai face uneori figuri cu versiunile beta din Chrome, dar ma ajuta sa scap de aglomeratia de pe ecran sau atunci cind am nevoie sa copiez repede doar textul dintr-o pagina.

Tu ce folosesti? Ai si alte metode sau doar o aplicatie de tip Read Later? Daca da, care dintre ele si de ce? Sunt curios de asemenea workflow-uri si sunt convins ca putem da si altora idei bune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Pocket (ex Read It Later). Din motive de comoditate (îl folosesc de vreo trei ani).

    Having an iPad has completely changed the way I poop

  2. Si eu las taburile deshise…saptamani intregi, pana ma ambitionez sa citesc :)
    Mai foloseam extensia Cleary in Chrome tot pt a scapa de reclame.
    Folosesc si extensia Plex pt Chrome…pt un fel de save it later pt video, ca sa vizionezi pe smart TV later. Functioneaza si nu prea.

    Lucrurile mai importante de avut ca referinta merg la Evernote. Contul gratuit e suficient deocamdata.

    Un flow interesant pe care il incerc in ultima vreme: Drafts + Dropbox. Ex: aplicatii noi de incercat: scriu un rand in Drafts gen: iOS, Hexagon, games, pret etc, dupa care cu un “action” care se numeste “Prepend to Apps.txt” care face ce zice numele salvez in fisierul din Dropbox informatia. Merge relativ repede. Acelasi flow pentru muzica noua de ascultat si pentru plati efectuate.

  3. Di eu deschid cat de multe taburi pana nu se mai vede titlul :)

    Nu folosesc programe de citit speciale, doar feedly din toamna si sunt foarte multumit. E interesant workflowul lui @tzup

    E facut de tine? Il putem avea si noi? :)

  4. @ionica, e un flow configurabil din Drafts 3 (iOS).

    Practic, scrii un draft (adica ceva text pe iDevice) si pe urma ai nenumarate actiuni care le poti aplica acelui draft. Actiunile se instaleaza in aplicatie dintr-un director accesibil tot de acolo. Ex cu prepend in Dropbox aici

    Sincer, l-a inceput n-am avut chef sa descopar o alta “minune” de aplicatie si nu ii vedeam utilitatea mai ales pana m-am prins cum se configureaza si ce face. Dar cred totusi ca merita efortul. Secretul e sa te tii de flow si sa-l folosesti regulat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*