Criterii pe care să le ai în vedere când cumperi un telefon

Telefonul a devenit un prieten de nădejde în zilele noastre. Pe lângă faptul că ne ajută să ducem la bun sfârșit o serie de sarcini, este folositor și în ceea ce privește divertismentul sau comunicarea cu cei dragi. Oricât de multă grijă ai avea de acesta, vine un moment în care trebuie să-l înlocuiești, sau să achiziționezi o versiune îmbunătățită. Drept urmare, trebuie să cercetezi bine piața pentru a te asigura că iei cea mai bună decizie din toate punctele de vedere. Indiferent dacă ești în căutarea unui telefon nou sau te gândești să optezi pentru o variantă la mâna a doua, este bine să ai în vedere detaliile de mai jos.

Telefon

Display luminos

Unul dintre primele lucruri pe care le observi la noul tău telefon este ecranul. Mai mult de atât, îți petreci o mare parte din zi privindu-l. Așadar, este bine să știi ce opțiune să alegi.

În timp ce telefoanele mai vechi au display LCD, generațiile noi sunt OLED/AMOLED și îți pun la dispoziție o paletă de culori impresionante.

În funcție de preferințe și de modul în care urmează să folosești telefonul, ar fi indicat să optezi pentru un telefon cu rezoluție mare. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât experiența va fi una mai confortabilă. Dacă ai de gând să te joci sau să vizionezi filme, atunci deja știi în ce direcție să te îndrepți.

Cameră foto performantă

Cu toate că în prezent o mare parte dintre telefoane vin cu o cameră foto de ultimă generație, trebuie să știi de la început cum să faci diferența între modele existente pe piață.

Pentru a putea captura momente pe care să nu le uiți prea curând, ai putea alege un model flagship. În timp ce mulți producători au început să includă trei camere. Una cu un unghi deschis, camera principală și camera telephoto – trebuie să ai în vedere și condițiile de mediu când realizezi fotografii. Lumina, stabilizarea și fotografia pe timp de noapte nu vor ieși mereu bine dacă nu ești obișnuit cu camerele foto. Trebuie deci să știi că nu doar camera foto contează în acest context.

Durata de viață a bateriei

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este cât durează bateria. Din moment ce îți petreci o mare parte din zi pe telefon, e important să te asiguri că noul tău dispozitiv vine cu o baterie pe măsură.

De obicei, un telefon bun poate să țină până la câteva ore, dar mai important de atât este și felul în care îți folosești telefonul. Dacă ești ca majoritatea persoanelor, probabil ai notificările pornite mereu pentru a nu rata mesajele prietenilor tăi, pentru a urmări comanda plasată în urmă cu câteva zile și pentru a putea posta cele mai reușite poze pe Instagram. Astfel, ar fi bine să citești câteva recenzii de pe internet înainte de a lua o decizie.

Performanța procesorului

Cele mai noi telefoane au un procesor de top de până la 12GB memorie RAM. Acest aspect este suficient pentru a putea îndeplini toate sarcinile de care ai nevoie fără pauze. Însă nu este nevoie să cheltui o sumă mare de bani pentru a te putea bucura de un model performant.

O mare parte dintre telefoanele disponibile pe piață au un procesor decent, care să te ajute să îți îndeplinești toate nevoile. Vei putea să joci orice joc pe care îl găsești în Google Play și să editezi poze de rezoluție ridicată.

Nu există prea multe lucruri pe care un telefon mediu care să nu poată îndeplini o anumită funcție la care te aștepți.

Suficient spațiu de stocare

În ciuda faptului că acesta este ultimul detaliu de pe listă, este esențial când urmează să-ți achiziționezi un telefon nou. O mare parte dintre telefoane vin cu un spațiu de depozitare de 32GB dintre care 10 sunt dedicați sistemului de operare.

Dacă nu faci parte din categoria personalelor care filmează activitățile de zi cu zi și nu ești fanul jocurilor pe telefon, atunci ar trebui să fie suficient. Totuși, ar fi bine să te orientezi spre un telefon cu 64GB pentru o experiență confortabilă în compania noului tău telefon.

Acestea sunt câteva aspecte cheie pe care trebuie să le consideri în momentul în care ești în căutarea unui telefon nou. Poate că unele dintre acestea nu sunt o noutate pentru tine în timp ce altele s-ar putea să fie un element care îți schimbă experiența de utilizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*