Conectează rețeaua Starlink ușor și repede. Nu știi cum să conectezi rețeaua ta de Starlink? Citește acest articol pentru un ghid amănunțit

FOTO Pixabay.com

Compania Starlink oferă una dintre cele mai puternice și rapide rețele de internet din lume. Cu ajutorul acesteia, poți instala internet în practic orice loc al lumii. Ai nevoie de internet într-un loc îndepărtat de civilizație pentru a juca jocuri pe site-uri precum https://icecasino.com/ro sau pentru a viziona filme pe Netflix? Folosește serviciile Starlink! Iată cum să te conectezi la această rețea.

Descărcați aplicația

Înainte de a comanda tot hardware-ul necesar pentru instalarea și folosirea Starlink, trebuie să descarci aplicația. Aceasta poate fi găsită atât pe iOS cât și pe Android. Aplicația te va ajuta atât la montarea hardware-ului cât și la alegerea unui loc pentru a instala acea antenă. Da, înainte să instalezi antena va trebui să alegi un loc cu o capacitate cât mai mare de prindere a rețelei. De asemenea, aplicația te va ajuta să te conectezi la Starlink după ce vei primi hardware-ul și să setezi rețeaua la nivelul de viteză, conexiune și alți parametri de care vei avea nevoie pe parcurs.

Despachetați kitul Starlink

Înainte de toate, trebuie să despachetezi kit-ul Starlink și să găsești acolo următoarele piese:

  • Antenă
  • Baza de montare
  • 75′ cablu
  • Router wireless
  • Cablu de alimentare al routerului wireless.

Asamblați și instalați Antena

După ce ai despachetat și te-ai convins că ai toate detaliile necesare, poți începe asamblarea. Înainte de toate, conectează cablul de date și alimentare de 75’ în antenă. Pe acest cablu vei găsi două laturi diferite. Un conector drept și unul de o formă diferită. Conectorul drept se conectează la antenă. După ce te-ai asigurat că ai conectat bine antena cu cablul, introdu catargul antenei în baza de montare. Baza de montare este una versatilă și poate fi folosită în mai multe scopuri. Nu uita, înainte să instalezi permanent baza antenei, fii sigur că o instalezi în aproximativ același loc în care ai ales locul folosind aplicația. Cu cât mai liber și fără de obstacole este acesta, cu atât mai bine. Iată un ghid mai amănunțit care te va putea ajuta.

Conectați totul

Pentru a te conecta și a te folosi de internet, celălalt capăt al cablului de 75’ trebuie direcționat în casă și conectat la routerul wireless. În cazul în care este o testare temporară, poți trece cablul prin fereastră. Dacă însă te-ai decis și vrei să faci o instalare completă, va trebui să găuriți un perete pentru a trece cablul prin interiorul casei. Conexiunea finală se face prin conectarea routerului la electricitate și pornirea acestuia. Înainte de asta însă, asigură-te că antena nu are nici un obstacol care ar încurca-o să se rotească sau să se încline. Antena Starlink se va alinia automat și va găsi singură sateliții de care are nevoie pentru conectarea la internet. Nu va fi nevoie să o miști sau să o rotești manual, aceasta face totul automat.

Conectați-vă la Starlink

Odată cu prima pornire a routerului, va începe și procesul de inițializare. Acesta poate dura câteva minute. După ce acesta se termină, poți deschide setările telefonului unde veți găsi o rețea wifi numită Starlink. Apoi, va trebui să configurați această rețea, dându-i un nume și o parolă. Odată salvat, acesta va deveni noul vostru site Starlink. După asta, reveniți la setările Wi-Fi și conectați-vă la noua voastră rețea folosind parola setată anterior.

Utilizați aplicația pentru a gestiona Starlink

Aplicația Starlink este un instrument extrem de folositor pentru utilizarea acestei tehnologii. Dacă nu ai încă un cont Starlink, fă-ți unul. După ce vei instala partea de Hardware, trebuie să vezi rețeaua ta listată ca Online. Dacă abia ți-ai instalat antena și rețeaua este încă listată ca Offline, aceasta încearcă să găsească cel mai convenabil satelit. După ce îl va găsi, veți putea deja folosi internetul ca de obicei. Dacă însă ați respectat toți pașii listați mai sus și rețeaua este încă listată ca fiind Offline, verificați ambele conexiuni ale cablului. Dacă sunt bine fixate, adresați-vă asistenței tehnice Starlink pentru a obține ajutor în rezolvarea problemei.

Vizibilitate

Pagina de Vizibilitate din cadrul aplicației este necesară pentru a scana și arăta toate obstacolele ce ar putea încurca antena pentru a lucra la viteze maxime. Într-o perioadă de aproximativ 12 ore aplicația și antena vor colecta toate datele necesare și, în cazul în care obstacolele detectate de aceasta sunt demontabile, le veți putea muta sau demonta. În caz contrar, antena va lucra la capacitatea maximă posibilă.

Viteză

În cadrul aplicației Starlink vei putea folosi un test de viteză încorporat pentru a vedea care sunt vitezele de descărcare și încărcare a datelor. Te poți aștepta la viteze de la 50 la 250 de mbps.

Setări

Setările sunt un alt atribut important al aplicației. Cu ajutorul acestora, veți putea configura diferiți parametri ai antenei și rețelei. Veți putea schimba parolele sau denumirea rețelei, activa funcția de topire a zăpezii sau reporni întreaga rețea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*