Cititorii au cuvântul: Cum suplinim lipsa mufelor de pe MacBook Pro. Idei de dongles sau hub-uri USB-C

Porturile USB-C (Thunderbolt 3) ale unui MacBook Pro
Porturile USB-C (Thunderbolt 3) ale unui MacBook Pro

E clar! De când cu noul MacBook Pro de 13 inch Apple ne-a anunțat mai mult sau mai puțin oficial că nu are de gând să mai facă laptopuri cu alt tip de mufe pentru o vreme. Noul MacBook Pro de 13 inch vine în 2 variante: una cu 2 și una cu 4 mufe USB-C (Thunderbolt 3). OK, și o mufă jack pentru căști. Mă și mir cum a supraviețuit.

Unde e Pro-ul din MacBook Pro?

La un MacBook Air situația este și mai simplă. Ai doar 2 mufe USB-C și atât. Nici nu vreau să mai intru în toată povestea cu renunțarea la conectorul MagSafe.

Sincer, cred că un MacBook Pro (cel puțin cel de 16 inch) avea loc destul și pentru un slot de SD card, poate chiar și un USB normal, un HDMI, așa cum vezi la un iMac Pro.

Există și avantaje în această abordare: poți să încarci computerul pe orice parte și, teoretic, poți să folosești orice încărcător USB-C de pe piață în caz de urgență.

În aceste condiții, avem nevoie de dongles și de hubs care să suplinească lipsa de porturi.

Dongle sau hub?

Întrebările sunt simple:

  1. Preferi un dongle (mufă singulară, pe cablu) sau un hub (o cutiuță cu intrare USB-C și multiple porturi pe partea cealaltă)
  2. Care sunt mufele esențiale, fără de care nu poți să lucrezi pe un MacBook Air/Pro?

Eu mă gândesc, în primul rând, la un conector USB normal, SD-card pentru descărcat imagini de pe un card SD și o mufă Ethernet. Lasă un comentariu pe blog sau pe Pagina de Facebook boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Prefer un dispozitiv care sa nu fie Apple. Dpmdv pretul nu justifica performantele si calitatea produselor. Sunt producatori de telefoane/laptopuri ce ofera solutii mai bune, uneori si la jumatate de pret. Si acum va intreb eu pe voi, de ce sa platesc aproape jumatate din pretul unui produs doar pentru ca este produs de Apple?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*