cit mai costa un GB?

am observat ca mai toate magazinele sau site-urile care fac review-uri de HDD sau Flash-drive-uri cintaresc totul in dolari/GB. asa ajung marci necunoscute, pe care oricine le-ar ignora din start, sa fie “vedetele zilei”.

eu sunt in cautare de Flash-Drive (sau Thumb Drive, Jump Drive, Memory Stick sau oricum ii mai spun unii si altii) asa ca orice mi-am facut un obicei din a cauta orice informatie relevanta despre asemenea jucarii.

am de ales intre a lua ceva mic ca dimensiuni dar cu o capacitatea de 8GB. ceea ce e rezonabil si a arunca o suma mai mare pe unul cu o capacitate de 32 sau 64GB. Din a doua categorie face parte si ASTA. dar parca e mai mare si mai urit decit il vreau eu.

mda, stiu… reducerea e foarte tentanta, iar cumparaturile de pe Amazon se fac doar un un singur click…

si ca sa raspund la intrebarea din titlu, un GB costa (in magazinele online din USA) intre 10 centi si 2 dolari. mi-a placut o fraza din descrierea produsului de 64GB care suna cam asa: “va mai aduceti aminte de vremurile in care cumparam un Flash-drive de 64 MB cu aceeasi bani?” hmm, parca mai acu vo 5 ani, prin Romania…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Corsair voyager GT sant cele mai bune ,degeaba ai un flash drive de 64 GB daca stai o zi sa faci transferul intre el si mac sau pc.Nu mai stiu exact da s-ar putea sa ajunga si la 32 GB modelu de care vorbesc eu ceea ce mi se pare chiar suficient pentru genul asta de produs

  2. În 2005 am cumpărat un flash de 512 cu 130 ron. La 1 an distanţă am cumpărat un flash de 1 Gb cu 130 ron. Iar acum, la 2 ani distanţă de ultima achiziţie, am cumpărat 2 flash-uri de 4 Gb unul la 60 ron.

  3. Nu are rost sa te arunci la un memory styck de 64GB si 78.39 $ , cand poti sa iei un memory stick la 16 GB .
    Asta la 8Gb este prea mic si o sa-ti para destul de repede rau ca l-ai cumparat .
    Eu am un memory stick la 8 GB si sunt multumit , dar as vrea mai mult .

  4. Salut Adrian,
    Tocmai m-a aruncat din Safari de pe iPhone si am pierdut tot ce scrisesem… grr
    Anyway ideea era urmatoarea:
    -criteriul esential este VITEZA DE SCRIERE si nimik altceva. Pentru ca te trezesti ca ai un stick cool si stai zeci de minute langa el pina scrie cativa giga. Toti producatorii iti iau ochii numai viteza de citire. Crede-ma ca si eu am cautat sa imi iau.
    Din motive financiare mi-am luat Corsair Voyager 8 gb cu o viteza decenta de scriere.

    Iti recomand sa cauti Corsair Flash Voyager GT 16gb. Are specificatii de scriere foarte bune. Tu decizi insa.

    Bafta si spor la cumparaturi :)
    Dan P.

  5. @ Dan P.:

    eu sunt constient ca nu am nevoie de unul mai mare de 16GB deocamdata. insa criteriile importante sunt legate de dimensiunile fizice si rezistenta jucariei. Cele de la Corsair sunt parca prea mari.
    in acelasi timp nu bootez sisteme de operare de pe el asa ca viteza poa sa fie si mai mica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*