Cetățenii și companiile din România vor avea acces la servicii publice digitale oriunde în UE

FOTO itkannan4u

Evrotrust eID, sistemul de identificare electronică dezvoltat de Evrotrust Technologies AD, lider european în furnizarea de servicii de certificare, este primul sistem care va permite cetățenilor și companiilor din România să beneficieze de acces digital la serviciile publice din întreaga Uniune Europeană. Acesta a fost desemnat ca schemă națională de identificare electronică (eID) a Bulgariei în conformitate cu reglementările eIDAS, printr-un vot al Rețelei de Cooperare din cadrul Comisiei Europene. Această recunoaștere îi permite companiei să își lanseze serviciile sale pe piața românească și să ofere cetățenilor și companiilor din România acces la servicii publice complet digitale, rapide, pe întreg teritoriul UE.

Prin alegerea sistemului eID al Evrotrust de către Comisia Europeană, companiile și persoanele fizice din UE, inclusiv din România, vor putea beneficia de acces digital la serviciile publice atât în propria țară, cât și în întreaga Uniune Europeană. Serviciile disponibile includ domenii precum sănătatea, asistența socială, educația, impozitele, pensiile și munca. În plus, întreprinderile românești vor putea oferi clienților internaționali o experiență complet digitală și sigură, deoarece sistemul asigură un proces rapid și simplu pentru semnarea contractelor între părți și verificarea identității clientului. Această facilitate deschide noi oportunități pentru expansiunea internațională a companiilor.

La începutul acestui an, Evrotrust, cu sediul în Bulgaria, a obținut o investiție de 2,5 milioane de euro de la Banca Bulgară de Dezvoltare, cu scopul de a sprijini expansiunea sa internațională și intrarea pe piețele externe, inclusiv în România. Această investiție a consolidat poziția sa ca lider în spațiul startup-urilor din Europa Centrală și de Est. Compania are în prezent peste 1 milion de utilizatori internaționali cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani și peste 100 de clienți corporativi, dintre care 15 sunt unele dintre cele mai importante instituții bancare din întreaga lume. Printre acești clienți se numără companii precum Mastercard, Allianz, DocuSign, UniCredit Bulbank, Raiffeisen Bank, KBC Bank, SoftServe, EPAM, Sutherland și TELUS International.

„Suntem mândri că am fost desemnați ca sistem național de identificare electronică (eID) al Bulgariei, în conformitate cu regulamentul eIDAS. De asemenea, suntem încântați să putem oferi clienților noștri din România, atât persoanelor fizice, cât și companiilor, soluții tehnologice avansate pentru identificare la distanță și semnătură electronică, garantând cel mai înalt nivel de securitate. Piața românească are o importanță deosebită în procesul nostru de expansiune internațională și suntem încrezători că platforma noastră va răspunde cerințelor pieței în ceea ce privește procesul rapid, comod și sigur de identificare”, declară președintele Consiliului de Administrație al Evrotrust, prof. George Dimitrov.

Procedura de selecție a Evrotrust a implicat o evaluare a conformității cu reglementările eIDAS, realizată de reprezentanți din toate statele membre ale Uniunii Europene. Durata întregului proces a depășit 6 luni și, drept rezultat, Evrotrust a fost certificat ca fiind în conformitate cu normele de securitate, demonstrând astfel angajamentul său de a furniza o soluție de identificare digitală sigură pentru persoane și întreprinderi din întreaga Europă. Anul trecut, Evrotrust a obținut recunoașterea din partea Deloitte, fiind inclus printre primele 50 de startup-uri de tehnologie cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală. Compania a înregistrat o creștere remarcabilă de 958%.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*