Cea mai bună baterie externă… este cea pe care o ai la îndemână. Până mai ieri, aș fi zis că nu contează marca, mufele, capacitatea, dar încep să cred că sunt totuși niște detalii care chiar contează.
Am discutat cu cei de la GSMnet.ro – sunt din Constanța, așa că pot să-i abordez mai ușor – despre o baterie ideală pentru vacanțe. Am mers în vară pe Valea Prahovei și apoi am coborât spre vulcanii noroioși. În tot acest timp am folosit un power bank de la GSMnet. Câteva idei preliminare le vezi în video de mai jos.
Și cum în luna noiembrie urmează să plec la Bansko, în Bulgaria și apoi în Viena, Austria, am zis să testez una dintre bateriile lor care mă ajută să nu risc să rămân fără baterie la telefon atunci când îmi e lumea mai dragă.
Când vine vorba de o baterie externă, pentru mine contează 3 lucruri: dimensiune, design și capacitate.
Da, recunosc că marca nu e relevantă. Asta poate și pentru că Apple nu a scos până acum o baterie portabilă și nici nu cred că o să scoată prea curând.
Așadar, am luat de la GSMnet un power bank Huawei AP08Q. Dacă modelul nu apare acum pe stoc, e OK: sunt și altele asemănătoare disponibile. Îți recomand să vezi toate accesoriile GSMnet pentru iPhone X. Sunt unele jucării la prețuri bune pe acolo. Eu mă uit periodic și pe lista de produse și accesorii Apple de la ei de pe site. Am luat mai multe cabluri, căști sau încărcătoare de acolo.
Caracteristici tehnice
Capacitatea este cea mai importantă. Această baterie vine cu 10.000 mAh și are un output de 18W, 2A, ceea ce se traduce prin Quick Charge. Înauntru are un acumulator Li-Polymer. La pachet primești un cablu USB – Micro USB numai bun pentru încărcarea power bank-ului.
În partea de sus a beteriei ai 3 mufe: un Micro USB pentru încărcarea ei, un USB Type C pentru cele mai noi device-uri și un USB Type A pentru toate celelalte.
Design
Bateria este cât se poate de simplă și asta îmi place la ea.
- Pe partea lateral dreapta ai un butonel subțire și elegant și 4 led-uri care îți arată nivelul de încărcare.
- Cele două fețe sunt albe sau negre. Pe una dintre ele ai cifra 10 sculptată în plasticul cu romburi mici.
- Unul dintre colțurile bateriei este teșit și ai acolo un fel de agățătoare dintr-un cauciuc flexibil.
- Acest Power bank nu depășește mărimea unui iPhone X, dar este puțin mai gros.
Ce nu îmi place
Varianta albă este predispusă la a se murdări mai repede. Dar există și versiunea neagră și problema e ca și rezolvată. Cea albă însă, e mai… Apple-like și are un look premium. Greu de ales.
Ce îmi place
Cu siguranță design-ul este unul ergonomic. Faptul că nu depășește mărimea unui iPhone mă ajută să o țin în borsetă și să pot să o simt fără să mă uit după ea. Ajută și suprafețele care acele mici romburi. Poți să simți care e partea de sus pentru că ai agățătoarea de cauciuc/silicon.
Capacitatea mare într-un pachet atât de subțire este o altă calitate excelentă. Până nu demult, foloseam o baterie de 3600 mAh. Mă ajuta să încarc un iPhone SE de aproape 2 ori. Doar că în vacanță ai nevoie de mai mult pentru a trece o zi cu 4G pornit.
Eu prefer un power bank care să fie mai plat, chiar dacă asta îl face mai mare. Cu ocazia asta îmi încape bine în borsetă și pot să pun, pe lângă el, și alte device-uri.
Pro TIP: Atunci când călătorești peste hotare cu avionul asigură-te că ai o baterie pe care scrie foarte clar capacitatea. Anumite linii aeriene (și unii paznici dubioși de aeroport) ar putea să îți interzică să zbori cu o baterie prea mare după tine. O poți pune în bagajul de cală, dar nu mai are niciun farmec.
Concluzia e simplă: atunci când îți alegi un power bank, mergi pe GSMnet și vezi ce au la ofertă. Sunt 73 de pagini de baterii externe. Sunt convins că îți găsești una care arată bine.
Cumpără un power bank care are cel puțin 9500 – 10.000 mAh pentru a face față unei zile de vacanță și asigură-te că ai și cablul necesar pentru telefonul tău.
Pentru iPhone, camera sport, Apple Watch minim 20.000mAh ?
@ionica: știu ce zici, dar e mult prea mare. Prefer ceva la limita portabilității.